Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάιδεψε το γκάζι…

Χάιδεψε το γκάζι…
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 - 19:52
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση για τη νέα σεζόν, επικράτησε στο ΣΕΦ (των ούτε 1.000 φιλάθλων) με 85-70 του Χολαργού, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στους «8», θα βρει απέναντί του τον Κολοσσό Ρόδου.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός είχε 10/11 αιφνιδιασμούς.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 21 ranking, τελειώνοντας με 12 πόντους (6/8 δίποντα) και 9 ριμπάουντ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους και 4-5 καρφώματα στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 32 ριμπάουντ ο Ολυμπιακός/34 ο Χολαργός- 27 ασίστ ο Ολυμπιακός

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Μάντζαρης σε 18 λεπτά είχε 3 ranking.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε με Σπανούλη, Γκος, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινάνε με όρεξη στο ματς και να τρέχουν ένα 8-0 σερί, με τον Σέρβο να έχει τους 6 πόντους. Ο Χολαργός σκόραρε στο ματς στο 5.34 με ντράιβ του Γιάνκοβιτς, ωστόσο η αντίδρασή του – κυρίως εξαιτίας λαθών και απροσεξίας του Ολυμπιακού- έφτασε μέχρι το 6-0 για το 8. Μετά τα πρώτα 6 λεπτά του ματς, ο Μπλατ είχε αλλάξει όλη την 5άδα, με τον Λεντέι να αστοχεί από κοντά, αλλά να βγάζει άλεϊ ουπ από πάσα του Στρέλνιεκς και να πετυχαίνει στη συνέχεια τρίποντο για το 15-10. Πίσω βέβαια, στην άμυνα, δεν ήταν καλός με τον Κωττά να μειώνει και τον Μπλατ να τον βγάζει μετά από λίγο. Ο Τουπάν με σουτ έκανε το 17-12, με το 1ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 19-14. Πολύ ήρεμος ο Μπλατ στις συστάσεις του στους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός στο 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Τουπάν ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης έφυγε τον αιφνιδιασμό γα το 24-16. Ο Σπανούλης συνεργάστηκε ωραία με τον Μιλουτίνοφ κάτω από το καλάθι, πέτυχε και τρίποντο για το 29-19, αλλά η άμυνα ήθελε μερικά… μερεμέτια, ιδίως μέσα στη ρακέτα. Έβγαλαν υποδειγματικό αιφνιδιασμό με τρεις πάσες με τον Στρέλνιεκς να αφήνει τη μπάλα στο καλάθι, ενώ οι δύο Λετονοί ανέβασαν στη συνέχεια με μακρινά σουτ σε 42-30, ενώ ο Τίμα πήγε να κλείσει ιδανικά το 2ο δεκάλεπτο με τρίποντο πίσω από το κέντρο, αλλά το χρέωσαν εκπρόθεσμο (42-32 δεκάλεπτο/ 26-18 επιμέρους).

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Γκος κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ήταν πολύ πιο επιθετικός στην άμυνά του βγάζοντας τρεις που οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αιφνιδιασμό, ενώ μπροστά ο Πρίντεζης ήταν ο αποδέκτης των περισσότερων φάσεων. Η μπάλα γυρνούσε πολύ ωραία, έβρισκαν τον Πρίντεζης (Γκος και Τουπάν οι ασίστ) με αποτέλεσμα να καρφώσει τρεις φορές και να μετατρέψει το 53-37 σε 60-41, σκοράροντας 9 πόντους σε αυτό το διάστημα. Σειρά του Λεντέι, που στη συνέχεια τελείωσε ιδανικά τις φάσεις με τον Γιάνκοβιτς, ωστόσο να πετυχαίνει δύο τρίποντα στη σειρά για να κατεβάσει κάπως το σκορ. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 70-48 (επιμέρους 28-16).

Ο Μιλουτίνοφ έφτασε τους 12 πόντους για το 72-48, με τον Μπλατ να μην είναι ικανοποιημένος από την αμυντική προσπάθεια του Βεζένκοφ, τον οποίο μετά από φωνές, άλλαξε με τον Πρίντεζη. Ο των αρχηγών του Ολυμπιακού είχε στη συνέχεια τη φάση του αγώνα καθώς πάνω στον αιφνιδιασμό δε έχασε τη μπάλα με ριβέρς ντρίμπλα και τελείωσε με ανάποδο λέι απ για το 76-51. Έπαιξαν λίγο με τα νεύρα των «ερυθρόλευκων» οι διαιτητές καθώς καθαρό κόψιμο στη μπάλα χρεώθηκε αντιαθλητικό στον Τουπάν, ενώ ο Καμπερίδης με δύο σερί τρίποντα μείωσε σε 78-63. Στρέλνιεκς στον αιφνιδιασμό και Βεζένκοφ με ντράιβ έκαναν το 85-67, με το ματς να ολοκληρώνεται εν τέλει με 85-70.

Τα Δεκάλεπτα: 19-14, 42-32, 70-48, 85-70.

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Χολαργός Live Streaming (vid)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Χολαργός Live Streaming (vid)

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στις φετινές επίσημες υποχρεώσεις του, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν στις 18:00 στο ΣΕΦ τον Χολαργό για το Κύπελλο Ελλάδος.