Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 2018 είχε… πολύ Σπανούλη! (pics, vids)

Το 2018 είχε… πολύ Σπανούλη! (pics, vids)
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 19:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν ήταν καλό το 2018 για τον Ολυμπιακό. Ταλαιπωρήθηκε πολύ και από… πολλούς τραυματισμούς, πληγώθηκε από αυτούς και δεν κατάφερε να υλοποιήσει κανέναν από τους στόχους του, καθώς έχασε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ δεν κατάφερε να προκριθεί και στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Το 2018 είχε καλές ατομικές στιγμές για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέρασε πρώτος σε ασίστ στην Ευρωλίγκα και σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ανανέωσε για 4η φορά με τον Ολυμπιακό, ενώ έφερε και μία μεγάλη αλλαγή σελίδας στην ομάδα, καθώς μετά από 4 χρόνια ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και επιτεύχθηκε αυτή με τον Ντέιβιντ Μπλατ!

Πάμε να δούμε αναλυτικά κάποιες στιγμές/περιόδους που ξεχώρισαν και στιγμάτισαν, είτε θετικά είτε αρνητικά, τον Ολυμπιακό στο ημερολογιακά 2018!

1η Φεβρουαρίου με 9 Μαρτίου: Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει το νικηφόρο του σερί στην Ευρωλίγκα με 5 συναπτές ήττες οι οποίες τον βοήθησαν να εδραιωθεί στην 3η θέση της Ευρωλίγκας. Πολλές κομβικές και νίκες σε δύσκολες έδρες. Ξεκίνησε με τη Φενέρ στο ΣΕΦ (95-70), συνέχισε με «διπλό» στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ (79-80), κέρδισε τη Βαλένθια στον Πειραιά (80-70), πέρασε από το ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (87-85) και επικράτησε της Μπάμπεργκ (87-79) στο ΣΕΦ.

30 Μαρτίου: 29η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός χάνει στη Μάλαγα με 87-85 ωστόσο το βράδυ είναι ιστορικό για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζονταν μόλις 4 ασίστ για να περάσει στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας και να αφήσει στην 2η τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Μοίρασε… 8 και μάλιστα κατάφερε να τον προσπεράσει από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας της αναμέτρησης.

13 Απριλίου: Ο Ολυμπιακός παίζει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται μόλις 9 πόντους. Σκοράρει βολές και το ματς σταματάει στο 2:33 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, όπου συμπαίκτες και αντίπαλοι τον αγκαλιάζουν και τον συγχαίρουν καθώς μόλις είχε περάσει τον Νίκο Χατζή και είχε γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος από καταβολής ΕΣΑΚΕ(1992-93).

26 Ιουνίου: Επίσημα ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την συνεργασία του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας για τέσσερις σεζόν και πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα (σ.σ. με σκούπα το πρώτο και μέσα στο ΟΑΚΑ το δεύτερο) ενώ έφτασε και σε δύο τελικούς Final 4 σε Μαδρίτη (με Ρεάλ) και Κωνσταντινούπολη (με Φενέρ). Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προσχωρούν σε δήλωση ευχαριστίας για την μεγάλη προσφορά του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/06) συνάντηση των προέδρων της ομάδας μας κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον προπονητή κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο, στην οποία αποφασίστηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία των δυο πλευρών. Δείτε την σχετική ανακοίνωση στο επίσημο site της ομάδας μας www.olympiacosbc.gr #OlympiacosBC #WeAreOlympiacos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) στις

27 Ιουνίου: Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει και επίσημα για τα επόμενα 2 χρόνια την συμφωνία του με τον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. #WeAreOlympiacos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) στις

2 και 5 Ιουλίου: Ο Βασίλης Σπανούλης ανανεώνει με τον Ολυμπιακό για τέταρτη φορά και υπογράφει για μία ακόμη σεζόν, μετά τη συνάντησή του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους στα γραφεία της Arcadia και μένει στο μεγάλο Λιμάνι για 9η σεζόν. Τρεις ημέρες αργότερα ο Κώστας Παπανικολάου ανανεώνει με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που σημαίνει πώς θα φορά την «ερυθρόλευκη» για 10 χρόνια (με διαλείμματα).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αρχηγός...????⚪️ #VSpan4EverRed #OlympiacosBC #WeAreOlympiacos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Παπ... τριετίας! Ο Κώστας θα συνεχίσει για τα επόμενα τρία χρόνια να είναι "κάτοικος" Πειραιά και να φορά τα αγαπημένα του "ερυθρόλευκα". ????⚪ #OlympiacosBC #WeAreOlympiacos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) στις

Στόχοι: Η σεζόν δεν ήταν καλή για τον Ολυμπιακό το 2018, καθώς απώλεσε το πρωτάθλημα (ΠΑΟ) και το Κύπελλο Ελλάδας (ΑΕΚ) ενώ δεν κατόρθωσε να φτάσει στο Final 4 της Ευρωλίγκας (Ζαλγκίρις) παρά το πλεονέκτημα έδρας που μόχθησε να πάρει.

Διαβάστε επίσης

Χάνει Ολυμπιακό ο Σενγκέλια

Χάνει Ολυμπιακό ο Σενγκέλια

Περίπου ένα μήνα εκτός δράσης ο Γεωργιανός φόργουορντ της Μπασκόνια που τραυματίστηκε το κυριακάτικο ματς με τη Ρεάλ.