Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαθήματα Ιστορίας! Όταν ο Παναθηναϊκός δεν κατέβαινε στο Κύπελλο...

Μαθήματα Ιστορίας! Όταν ο Παναθηναϊκός δεν κατέβαινε στο Κύπελλο...
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 - 01:18

Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε. Αυτοί που το έχουν κάνει πρώτοι. Μιλάμε για τους πρώτους διδάξαντες. Ήμαστε στο μακρινό 1989 και οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επιμένουν να μην κατεβάσουν την ομάδα τους σε ένα ματς για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Άρη.

Έναν γύρο πριν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εύκολα με σκορ 104-87 τον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα της Αθήνας είχε σοβαρά παράπονα από το διαιτητή Λόρτο, με παράγοντες της διοίκησης του να του επιτίθενται μετά το τέλος του παιχνιδιού (μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αδερφός του Παύλου).

Την επόμενη μέρα, ο ΠΑΟ βγάζει ανακοίνωση με την οποία απειλεί με αποχώρηση από το ματς Κυπέλλου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει οριστεί 6 μέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τρίτη 25 Απριλίου 1989. Ήταν ο επαναληπτικός του πρώτου παιχνιδιού στο κλειστό δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο ο ΠΑΟ είχε κερδίσει τον Άρη με σκορ 92-89.

Αιτία γι'αυτήν την ενέργεια των παραγόντων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ήταν οι διαιτησίες που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟ απέναντι σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο ορισμός των Συμεωνίδη-Βιδάλη ως διαιτητών της αναμέτρησης Άρης-ΠΑΟ για το Κύπελλο.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου μαθαίνουμε πως οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επιμένουν στο να μην κατεβάσουν την ομάδα τους στο παιχνίδι με τον Άρη.

Και τελικά ο ΠΑΟ δεν εμφανίζεται στο Αλεξάνδρειο ώστε να παιχτεί η αναμέτρηση κόντρα στον Άρη και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 1988-89 στα χαρτιά.

Πηγή: redagainstthemachine.gr

Διαβάστε επίσης

«Διαιτητές υψηλότατου επιπέδου!»

«Διαιτητές υψηλότατου επιπέδου!»

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας διαιτητών. Τότε Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου ήξεραν καλά και τι δεν σφύριξαν!