Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να αλλάξει το σύστημα»

«Πρέπει να αλλάξει το σύστημα»
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 - 23:00

Το τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ όλοι το γνωρίζουν… Ωστόσο, επειδή κάποιοι θέλησαν να βγάλουν τρελούς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν μέχρι τέλους για να σταματήσουν τα όσα συμβαίνουν, ίσως θα έπρεπε να δουν και τις δηλώσεις του Δημήτρη Γουλιέλμου.

Ο επενδυτής του Άρη σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα.

Και ο Άρης συνεπώς εναντιώνεται απέναντι στο σύστημα, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις θέσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γουλιέλμος υποστήριξε:

«Εγώ ξέρω ότι τον κάθε διαιτητή εγώ τον πληρώνω μια χαρά μετά από κάθε ματς. Αν οι διαιτητές που κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, θεωρούν ότι δεν το κάνουν κατ’ επάγγελμα, εγώ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Κάνουν έναρξη (επαγγέλματος) στην εφορία, έχουν ΑΦΜ. Κάποιοι έχουν και άλλο επάγγελμα.

Δεν είμαι ο αρμόδιος. Αρμόδιοι είναι η ΕΟΚ, ο πρόεδρός της, η ΚΕΔ, η κυβέρνηση. Υπάρχουν σαφώς πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στην ελληνική διαιτησία. Όταν βγήκαμε εμείς και διαμαρτυρηθήκαμε σε κάποιους αγώνες, υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν.

Όταν η ελληνική διαιτησία επιβραβεύεται με την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Το σύστημα πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δούμε ξανά την ελληνική διαιτησία, όπως πρέπει να βλέπουμε τα πάντα.

Γιατί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Πρέπει να τα βλέπουμε με τη ματιά του ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία το άθλημα. Μόνο τότε θα γίνει ξανά προϊόν το μπάσκετ, γιατί σήμερα δεν είναι προϊόν, ούτε χαρά, ούτε γιορτή».

Διαβάστε επίσης

Οι διαιτητές με την Εφές

Οι διαιτητές με την Εφές

Η τριάδα των ρέφερι του ματς της Πέμπτης (21/2, 19:30) που δίνει ο Ολυμπιακός. Ανάμεσά τους και ο Πέρεθ που έβαλε... φωτιά στον πρόσφατο τελικό του ισπανικού Κυπέλλου.

Βγάζουν… μάτια οι επιδόσεις της Εφές στην Πόλη (vids)

Βγάζουν… μάτια οι επιδόσεις της Εφές στην Πόλη (vids)

Τρομερά δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού αλλά… έτσι όπως τα έκανε, θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να παλέψει με την Εφές όσο δεν πάει και να κρατήσει «ζωντανή» και την τελευταία του ελπίδα για την 4η θέση.