ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020
Ντουντούκα
Παροξυσμός από τον κόσμο του Θρύλου! Σπάει όλα τα κοντέρ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Και εμείς θα φεύγαμε όπως ο Ολυμπιακός»

«Και εμείς θα φεύγαμε όπως ο Ολυμπιακός»
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 - 17:36
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Απίστευτες ατάκες ακούστηκαν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Εν πρώτοις, με εξαίρεση τον Χολαργό, τον Πανιώνιο και (αναμενόμενα) τον ΠΑΟΚ, όλες οι ομάδες (σ.σ. απουσίαζε το Λαύριο) τάχθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα είναι τεράστιο με τη διαιτησία, οι περισσότερες ομάδες όπως θα διαβάσετε θέλουν αλλαγή… χτες ενώ πολλές ήταν αυτές που παραδέχθηκαν ανοικτά πως θα έφευγαν από παιχνίδια όπως έκανε ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι διάλογοι στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ…

(Εδώ τα όσα είπαν οι Σταυρόπουλος και Παπαδόπουλος στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ)

Τζομπανάκης- ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι παρατηρούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαιτησία. Υπάρχει αναξιοπιστία. Δεν μιλάω για την ποιότητα να βρεθεί θεσμική λύση.

Πρέλιεβιτς- ΠΑΟΚ

Ότι και να πούμε εμείς ο νόμος λέει άλλα. Έχουμε δεδένα τα χέρια αν μπορούμε να πιέσουμε σε κάποια κατεύθυνση να πιέσουμε.

Ταρνατώρος - ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Με αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό μπορεί να διαλυθεί ο ΕΣΑΚΕ. Δεν συζητάμε να βρούμε λύση και με ποιο νόμο να εφαρμοστούν οι ξένοι διαιτητές. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος νόμος. Υπάρχουν κι άλλα θέματα όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο και μία ακόμη θέση στην Ευρωλίγκα. Σέβομαι απόλυτα θεσεις Ολυμπιακού.

Μπούμπουρας- ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Το καλύτερο για το πρωτάθλημα μας είναι να υπάρχει και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γιατί χρησιμοποιούμε και τα brand name τους και τους χορηγούς τους και τα γήπεδά μας να έχουν κόσμο. Στις θέσεις του Ολυμπιακού δεν ξέρω πως μπορούμε να παρέμβουμε στους νόμους. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι ότι υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία.

Θεοδώρου- ΚΥΜΗ

Είμαι ήρεμος σήμερα. Θέλω να μου πείτε γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Θα κάνουμε καμία πρόταση; Θα πάρουμε κάποια απόφαση ή συζητάμε για να συζητάμε; Δύο είναι οι διοργανώτριες αρχές. Πρέπει να λειτουργούμε μόνοι μας ή κάτω από τη σκέπη της ΕΟΚ; Θα πρέπει να είμαστε ανεξάρτητη αρχή σε όλα. Έχετε αναρωτηθεί πόσο λεφτά δίνουμε σε δελτία χωρίς οικονομικό όφελος στον ΕΣΑΚΕ; Είμαι πολύ θιγμένος. Όχι γιατί έχασα ή έχω πρόβλημα με το Περιστέρι. Καμία μομφή σε καμία ομάδα. Ξέφυγα στις αναρτήσεις μου. Πρέπει να προχωρήσουμε όμως με μεγάλη πίεση για αλλαγές.

Πανιώνιος

Φαντάζομαι δεν προλαβαίνουμε να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και είναι λίγο εκβιαστικό αυτό. Αν μπορεί να γίνει κάτι εγώ θα το υπερψηφίσω.

Σταυρόπουλος- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γενικός Διευθυντής)

Αυτός που είναι υπεύθυνος τον έχετε ψηφίσει εσείς για να είναι. Δεν εκβιάζουμε. Τα έχουμε πει πριν 20 μέρες. Ούτε στην Αφρική δεν υπάρχει επιτροπή για 18 χρόνια. Δεν γίνονται αυτά. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό πλέον. Η ΓΓΑ πρέπει να παρέμβει γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Και αυτή είναι δουλειά της. να ελέγχει αν εφαρμόζονται νόμοι.

Σκινδήλιας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (αντιπρόεδρος)

Προσπαθώ να είμαι ήρεμος. Προσπαθούμε να αν αναγάγουμε πως όλο αυτό είναι κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και αυτό είναι λάθος. Η διαιτησία είναι προβληματική γενικότερα. Ο ΕΣΑΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι αυτοδύναμος. Όπου η διαιτησία δεν είναι καλή δεν είναι καλό και το προϊόν.

Παπαδόπουλος- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν γνωρίζω αν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την Πολιτεία.

Λιόλιος- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Ταρνατώρο. Το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ έχουν διαλυθεί. Πάμε τώρα να κάνουμε πασαλείμματα. Είχε πει πριν δυο τρεις μήνες αν είστε ευχαριστημένοι με τη διαιτησία και δεν μίλησε κανένας. Εμείς βάζουμε λεφτά και άλλοι κάνουν κουμάντο. Το σήμα πήγαμε να αλλάξουμε και έπρεπε να πάρουμε έγκριση από την Ομοσπονδία. Και δεν μας άφησε. Υπάρχουν 120 διαιτητές αξιολογημένοι στην Α1 και σφυρίζουν 30-40 για να ορίζει η ΚΕΔ η οποία δεν πληρώνεται. Ξέρετε πόσες φορές είχα σκεφτεί να φύγω από το παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη να το κάνει εγώ δεν την έχω.

Θεοδώρου- ΚΥΜΗ

Αν εγώ ήμουν στο γήπεδο στο Περιστέρι θα έφευγα όπως ο Ολυμπιακός.

Λιόλιος- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Αλέξανδρε έβαλες λάθος φωτογραφία. Το πρόβλημα δεν είναι ο διαιτητής αλλά αυτοί που τον ορίζουν. Πληρώνουμε παρατηρητές και δεν παίρνουμε τις εκθέσεις τους. Αυτοί που είναι στην ΚΕΔ ορίζουν και παρατηρητές. Δεν είναι λύση οι διαιτητές στον ΕΣΑΚΕ. Στο ποδόσφαιρο άλλαξαν οι κουμανταδόροι αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η διαδικασία πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν θέλουμε να τις προχωρήσουμε. Εμείς είμαστε κορόιδα. Δεν φταίνε οι διαιτητές. Είναι σε ένα σύστημα και είναι μεροκαματιάρηδες. Βρήκαμε ένα σύστημα και μας βόλεψε όλους αυτό. Σε αυτό το σύστημα εγώ δεν μπορώ να μείνω άλλο. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο και αυτό μας κάνει ραγιάδες. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε δηλαδή; Εμείς πληρώνουμε και οι υπόλοιποι… πληρώνονται; Και μετά μου λέτε τι; Δεν μπορούμε να βάλουμε όρους;

Τζομπανάκης- ΡΕΘΥΜΝΟ

Εμείς βάζουμε λεφτά και μας κάνουν κουμάντο κάποιοι γραφειοκράτες της σειράς. Και εγώ σκεφτεί να πάρω την ομάδα και να φύγω.

Κολοσσός (μίλησε ο γιατρός της ομάδας, ο εκπρόσωπος αδυνατούσε να παραστεί)

Όλοι αναγνωρίζουμε το πρόβλημα η διαιτησία κάνει κακό στο μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ να χαράξει γραμμή

Πανταζόπουλος- ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Περιστέρι είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε κάθε συζήτηση, αλλά να πούμε για όλα. Ένα μεγάλο πρόβλημα παγκοσμίως είναι ο στοιχηματισμός. Η διαιτησία επίσης. Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξουν πράγματα.

Γουλιέλμος -ΑΡΗΣ

Είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση και μπορεί να γίνει νομική αλλαγή τώρα. Εμείς θα πρέπει να καινοτομήσουμε. Πρέπει να κάνουμε το μπάσκετ σωστό προϊόν. Κερδίζει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός γιατί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Αυτό αποδυναμώνει το προϊόν. Αν θα γίνει ανεξάρτητη η διαιτησία ή θα την πάρει ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να το συζητήσουμε. Οι κανονισμοί και οι θεσμοί όμως είναι για να αλλάζουν. και όχι να εξυπηρετούν τις καταστάσεις του ΄90. Οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες. Η ώρα για αλλαγές είναι χτες. Να γίνει ανεξάρτητη αρχή. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για ξένους διαιτητές. Πρέπει να το δούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πρωτάθλημα να διαλυθεί αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Δουβής- ΑΕΚ

Ακούστηκαν πολλά και σωστά. Δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη αρχή είναι άσχημο που είπες Βαγγέλη στον Λιόλιο πως οι διαιτητές είναι μεροκαματιάρηδες. Δεν μπορεί η ΓΓΑ να παρέμβει στους Νόμους αλλά να κάνει διαπιστωτική πράξη εφαρμογής των νόμων.

Αδάμος- Νομικός εκπρόσωπος Ολυμπιακού

Αυτό λέμε ότι δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι, η ΚΕΔ είναι παράνομη με 4 μέλη.

Δουβής- ΑΕΚ

Μπορεί να γίνει εφαρμογή του υπάρχοντος Νόμου. Μπορεί η ΚΕΔ να αλλάξει τα πρόσωπα της ΚΕΔ. Πράγματι δεν είναι τα καλύτερα. Μόνο η ΕΟΚ μπορεί να το κάνει. Μπορεί να επιλέγει 42 διαιτητές και από αυτούς να βγαίνουν 21 σε κάθε αγωνιστική. Να υπάρχει καθαρή και νόμιμη διαδικασία είτε ορισμού είτε με κλήρωση. Άλλης μορφής. Όχι αυτό που γίνεται τώρα. Να μπαίνουν δύο διαιτητές και να βγαίνει ένας. Οι παρατηρητές δεν μπορεί να είναι και μέλη της ΚΕΔ. Εκπαίδευση από τους καθηγητές και η Επιτροπή έμμισθη.

Τζομπανάκης-Ρέθυμνο

Αν συνεχίσουμε έτσι θα επέμβει η δικαιοσύνη. Φτάσουμε στο σημείο να παραδεχτούμε τώρα πως υπάρχει διαφθορά στη διαιτησία.

Γουλιέλμος- ΑΡΗΣ

Να πούμε ένα ευχαριστώ στον Ολυμπιακό γιατί με την κίνηση που έκανε έσπασε το κακό σπυρί να μην μιλάει κανείς. Και επιτέλους κάπου οδηγούμαστε.

Ταρνατώρος-Χολαργός

Ο Ολυμπιακός να το ξανασκεφτεί και να μην αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

(Εδώ τα όσα είπαν οι Σταυρόπουλος και Παπαδόπουλος στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ)

Διαβάστε επίσης