Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η καρδιά μου με πήγε στον Ολυμπιακό»

«Η καρδιά μου με πήγε στον Ολυμπιακό»
Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 - 12:19

Λίγο καιρό πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αποτασταθεί το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στους περονιαίους τένοντας, ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μίλησε σε έναν άλλο μεγάλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Τζο Αρλάουσκας και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα καριέρα του, στην μεγάλη απόφαση να έρθει στους «ερυθρολεύκους» το καλοκαίρι του 2010, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας.

«Όταν πήγα στον Ολυμπιακό το 2010 μπορώ να πω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και η σωστή ομάδα. Αυτό ήταν που σκέφτηκα. Ήταν μια απόφαση καρδιάς για μένα. Η καρδιά μου, μου είπε πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Το σκέφτηκα πολύ πριν το αποφασίσω. Και είπα στον εαυτό μου: Είναι το πεπρωμένο σου. Είναι το κάρμα σου, πήγαινε στον Ολυμπιακό κι αυτό έκανα.

Έχω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και πήρα την συγκεκριμένη απόφαση. Δεν λες απλά φεύγω και πάω σε άλλη ομάδα.

Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου γιατί ξέρεις ότι η πίεση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σε δει σαν τον παίκτη που θα οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο. Κι από την άλλη πλευρά υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα άφηνα την ομάδα τους.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπορέσεις να κατακτήσεις τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά και κυνηγάς τον στόχο σου.

Πολλά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ περιμένουν αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι έτσι όμως. Η μπάλα δεν πέφτει στο καλάθι από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται να δουλέψεις σκληρά και ίσως χρειαστεί να περιμένεις μήνες ή και ένα – δύο χρόνια για να δεις κάποια βελτίωση».

Διαβάστε επίσης