Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τον Σπανούλη δεν τον πληγώνει καμία αποτυχία»

«Τον Σπανούλη δεν τον πληγώνει καμία αποτυχία»
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 - 19:22

Με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός της Παρτιζάν και πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής στην Ελλάδα, έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου «UNION - Nikola Tesla» όπου μίλησε για τη σημασία της σκληρής δουλειάς, τον Ντανίλοβιτς, τον Πέτροβιτς και τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

«Ο Σάσα Ντανίλοβιτς έκανε ατομικές προπονήσεις 7-8 ώρες τη μέρα! Δεν μπορούσε να παίξει μπάσκετ για δυο χρόνια έπειτα από τη μετακίνησή του από το Σαράγιεβο στην Παρτιζάν όμως ακολούθησε η... έκρηξη. Γνωρίζετε το αποτέλεσμα, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης... Ο Ντράζεν μάζευε παιδιά στο γήπεδο το καλοκαίρι για να προπονείται και να προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονούνται για 6-8 ώρες τη μέρα, ακόμα και τη νύχτα. Δείξτε μου έναν τέτοιο παίκτη τώρα»!

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο καλύτερος «πικ εν ρολ» παίκτης που έχεις κοουτσάρει, ο Τρινκιέρι απάντησε: «Ο Βασίλης Σπανούλης! Ίσως δεν ήταν τόσο ταλαντούχος, όμως δεν έχω δει πιο μυαλωμένο παίκτη! Δεν είχα βέβαια την ευκαιρία να κοουτσάρω τον Σάσα Ντανίλοβιτς. Ο Σπανούλης μπορεί να κάνει οκτώ χάλια σουτ αλλά να βάλει το ένατο, το πιο σημαντικό! Δεν τον πληγώνει καμία αποτυχία, σκέφτεται μόνο πως θα πετύχει στο επόμενο! Το «πικ εν ρολ» είναι πολύ σημαντικό, η μισή... καριέρα μου στηρίχτηκε στο πικ εν ρολ».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο κόουτς της Παρτίζαν ανέφερε: «Όταν ήμουν προπονητής στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, με είχαν ρωτήσει ποιος είναι ο στόχος μου και τους είπα η Ευρωλίγκα. Τώρα ο στόχος μου είναι να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Αν είναι στην Ευρωλίγκα, καλώς. Αν είναι στο ΝΒΑ, το ίδιο μου κάνει».

Για την πίεση που δημιουργούν τα media ανέφερε: «Εγώ ο ίδιος δημιουργώ τη μεγαλύτερη πίεση και οι δημοσιογράφοι είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Οποιοσδήποτε δουλεύει στα σπορ είναι προνομιούχος. Δεν ξυπνάμε στις 4 το πρωί, δεν οδηγούμε 2 ώρες για να πάμε στο γραφείο και σίγουρα δεν παίρνουμε... πενταροδεκάρες. Δεν υπάρχει πίεση... Πίεση υπάρχει όταν σπρώχνεις τον εαυτό σου να γίνει καλύτερος από αυτά που γράφουν για σένα. Πως μπορείς να περιγράψεις τη δουλειά που γίνεται με 12 ανθρώπους και τρεις προπονητές σε ένα κείμενο; Είναι δυνατόν να γνωρίζεις τα πάντα; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κάθε μέρα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Τον Σπανούλη δεν τον πληγώνει καμία αποτυχία»

Διαβάστε επίσης

Σεζόν… Τέλος για Ολυμπιακό!

Σεζόν… Τέλος για Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τις ομαδικές προπονήσεις και θα συνεχίσουν με ατομικές για τις επόμενες ημέρες και ουσιαστικά η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους Πειραιώτες.

Μαζεύει λίστες ο Μπλατ, πρώτα το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους!

Μαζεύει λίστες ο Μπλατ, πρώτα το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους!

Ο Μπλατ μαζεύει λίστες με παίκτες από μάνατζερ, έχει κάνει κουβέντα και με όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και εντός των προσεχών ημερών θα έχει ραντεβού με τους Αγγελόπουλους ώστε να προχωρήσουν και επίσημα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.