Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπλατ σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο

Ο Μπλατ σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 10:20

Ένα διαφορετικό σεμινάριο προπονητικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Πριν από μερικές ημέρες έγινε το 10ο Διεθνές Σεμινάριο προπονητών. Σε αυτό έδωσαν το «παρών» περισσότερο από 150 προπονητές από όλο τον κόσμο.

Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν εκεί ήταν η Ελλάδα, το Λίβανο, το Κουβέιτ, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Αίγυπτος, η Φινλανδία, η Ουκρανία, αλλά και προπονητές με εμπειρία σε NBA, NCAA, την Ευρωλίγκα, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ανάμεσά τους ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο Ντέιβιντ Μπλατ μαζί με τον Ρομπ Φόντορ (σ.σ.: προπονητής σουτ στους Μαϊάμι Χιτ), την Μπεθ Ο’ Μπόιλ (προπονήτρια στην ομάδα Γυναικών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια), αλλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης, κόουτς του Περιστερίου.

Οι παραπάνω προπονητής μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες με τους προπονητές που ήταν εκεί και αποκόμισαν σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για το μέλλον. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις αρχές για να «χτίσει» κανείς μια επιτυχημένη προπονητική καριέρα.

Με τον Αμερικανό τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να εμφανίζεται ενθουσιασμένος με όσα είδε και άκουσε γύρω από το μπάσκετ. Όπως, δε, δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά να μοιράζεσαι ιδέες και γνώση με άλλους προπονητής. Με αυτό τον τρόπο, κάνουμε καλύτερο το παιχνίδι και γινόμαστε, παράλληλα, και εμείς καλύτεροι».

Διαβάστε επίσης

Ακόμα ένα ban από τη FIBA για την ΑΕΚ

Ακόμα ένα ban από τη FIBA για την ΑΕΚ

Η ομάδα του Μάκη Αγγελόπουλου, που όπου σταθεί και βρεθεί λέει για τα λεφτά από την Ευρωλίγκα, τα οποία δεν παίρνει, έφαγε και τρίτη τιμωρία μέσα σε λίγους μήνες εξαιτίας οφειλών.