Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κινήσεις του Μπλατ για τους ψηλούς…

Οι κινήσεις του Μπλατ για τους ψηλούς…
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 - 18:56
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό για τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης περιόδου έχει ξεκινήσει, ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει σηκώσει μανίκια (σ.σ. απορίας άξιο πως την ίδια ώρα τον κατατάσσουν σε σενάρια για άλλες ομάδες) και καθημερινά γίνονται επαφές για παίκτες. Κάθε καλοκαίρι το επισημαίνουμε πως πρέπει να υπάρχει διακριτική γραμμή που ξεχωρίζει τις «επαφές» με τους παίκτες ή τους μάνατζέρ τους. Άλλου τύπου το κάνω επαφή και ρωτάω για το status του παίκτη, αν ενδιαφέρεται, πόσο λεφτά κτλ., άλλου η πρόταση κ.ο.κ.

Ο Μπλατ λοιπόν καθημερινά μιλάει με μάνατζερ και όπως αρέσκεται και με τους ίδιους τους παίκτες. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση, τους Αγγελόπουλους και τον Σκινδήλια και εξετάζει περιπτώσεις προχωρώντας τον σχεδιασμό του.

Ακούγονται και γράφονται πολλοί κυρίως για τη θέση πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, στον οποίο θα κατατεθεί πρόταση αναπροσαρμογής συμβολαίου, καθώς αυτός θέλουν να είναι το Νο.1 σέντερ της ομάδας φυσικά. Υπάρχει το ΝΒΑ-out το οποίο λήγει στις 29 Ιουλίου αλλά μέχρι τότε θα έχουν κάνει και τις επαφές τους με τους Σπερς για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις τους. Έχουν άλλωστε άριστη και τακτική επαφή με τους ανθρώπους των «Σπιρουνιών»!

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν έχουν κάνει μία διερευνητική/αναγνωριστική επαφή με την πλευρά του Οθέλο Χάντερ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ και φαίνεται πως δεν θα μείνει, καθώς ο Ιτούδης αναζητάει ήδη σέντερ για την ομάδα του.

Ο Χάντερ είναι ακριβός, κακά τα ψέματα, έχει μεγάλο συμβόλαιο (σ.σ. από τον Ολυμπιακό είχε φύγει για τη Ρεάλ με 1.1 ετησίως) και γι αυτό τον λόγο ο Μπλατ δεν έχει σταθεί εκεί και έχει κοιτάξει άλλες περιπτώσεις. Οι Πειραιώτες, μέσω του Γιώργου Σκινδήλια ανίχνευσαν τις προθέσεις του Χάντερ, το κατά πόσο θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και μέχρι που μπορεί να πέσει στις οικονομικές του απαιτήσεις. Φυσικά και ο Μπλατ θα τον ήθελε, αλλά μην ξεχνάτε πως έχει να διαχειριστεί ένα μπάτζετ, από το οποίο δεν θα ήθελε να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα για έναν παίκτη μόνο. Θα έχει συνέχεια αυτή η ιστορία πάντως και αναμένεται να δούμε αν θα έχει θετική ή αρνητική κατάληξη.

Από κει και πέρα, μεταξύ πολλών, έχει προταθεί και ο Τζέιλεν Ρέινολντς (26 ετών, 2.08μ.) της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η περίπτωση του οποίου φαίνεται πως δεν ενθουσιάζει τον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ άγνοια δηλώνουν στον Πειραιά για τον Άλαν Γουίλιαμς (26 ετών, 2.03μ.) του Μπρούκλιν, το όνομα του οποίου έχει γραφτεί κατά κόρον.

Διαβάστε επίσης

Μόνο… Σλούκας!

Μόνο… Σλούκας!

Η προσοχή και το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» είναι αποκλειστικά στον Έλληνα διεθνή γκαρντ. Αυτός είναι η προτεραιότητα, αυτός ρυθμίζει τον σχεδιασμό της ομάδας. Περί Γκος, Νόρις Κόουλ και… Πιέρια Χένρι!

Τραυματίστηκε ο Τίμα

Τραυματίστηκε ο Τίμα

Ο Λετονός φόργουορντ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Κίμκι στους τελικούς της VTB League.