Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάθε χρόνο παίρνει παίκτη τον… χειμώνα!

Κάθε χρόνο παίρνει παίκτη τον… χειμώνα!
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 - 23:14
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός Δεκέμβρη, Ιανουάριο, Φεβρουάριο ψάχνεται στην αγορά για παίκτη. Κάθε χρόνο κάποια ανάγκη προκύπτει και ο Ολυμπιακός βγαίνει στην (φτωχή) αγορά για κάποιο «λαχείο». Γιατί, το να ψάχνεις τέτοια εποχή παίκτη που θα δώσει το κάτι παραπάνω, ισοδυναμεί με «λαχείο».

Με εξαίρεση το 2015, ο Ολυμπιακός από το 2012 και μετά (καλά από το 2006 κρατάει, αλλά είπαμε να μην πάμε τόσο πίσω) παίρνει παίκτη/ες μεσούσης της σεζόν, είτε γιατί έχει προκύψει κάποιος τραυματισμός είτε γιατί προσπαθεί να διορθώσει έναν κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι βέβαια έχουν… περάσει και δεν έχουν αγγίξει, με τον κόσμο να αναπολεί τον Έισι Λο.

Ο Ολυμπιακός, απαλλαγμένος από τους περιορισμούς της Basket league στους ξένους (αυστηρά 6) και τονίζοντας πως ο Ντέιβιντ Μπλατ «χτίζει» ομάδα αποκλειστικά και μόνο για την Ευρωλίγκα, δεν αρνιόνταν πως μπορεί να προχωρούσε και στους 7 ακόμα και 8 ξένους στην ομάδα. Τούτο σημαίνει πως θα «γέμιζε» το ρόστερ του και θα είχε λύσεις και φυσικά θα επέλεγε παίκτες τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει «ποικιλία» και όχι τους χειμωνιάτικους που είναι μετρημένα κουκιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη στιγμή έχουν πέντε ξένους (Γκος, Πάντερ, Πολ, Μιλουτίνοφ και Ρούμπιτ) και θέλουν και ένα 4άρι άρα πάνε στους 6. Έβδομο ξένο θα αποκτήσει η ομάδα («άσο»), μόνο αν βρεθεί κάτι καλό, κάτι καλύτερο από τους υπάρχοντες και δεν θα στοιχίζει 2 εκ. ευρώ, όπως ζητάνε τα «δυνατά ονόματα» που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Ακόμα μία προέκταση όμως όλου αυτού είναι πως ο Ολυμπιακός, ενώ έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί, προσανατολίζεται (δεν είναι οριστικό, προς τα εκεί όμως γέρνει η πλάστιγγα) να πορευτεί στον «άσο» με τους Γκος, Μάντζαρη και Κόνιαρη. Θα βάλουμε εκεί και τον Σπανούλη, όπως συνέβη και πέρσι. Την περασμένη σεζόν από τον «άσο» πατούσε και ο Στρέλνιεκς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πάει να ρισκάρει και να πορευτεί με αυτή την «3άδα» σε μία Ευρωλίγκα περισσότερων αγώνων και πολύ πιο ανταγωνιστικών ομάδων. Το υπήρχε ανάγκη για ενίσχυση είναι σαφές και ευδιάκριτο. Παραδοχή αποτελεί η πρόταση στον Σλούκα αλλά και το plan B’ που ήθελε να ξεψαχνίζεται η αγορά για κάτι δυνατό στον «άσο», ωστόσο φαίνεται πως άλλαξαν πλεύση. Να είναι μία κίνηση τακτικής; Δεν το αποκλείουμε. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί, να «γεμίσει» και να καλύψει κενά τώρα, αλλιώς η «παράδοση» δείχνει πως θα ψάχνεται τον Γενάρη.

Τα δύο τελευταία χρόνια άλλωστε με τους Ουέμπερ (πέρσι) και Μπόμπι Μπράουν (πρόπερσι) έδειξαν ανάγκη ενίσχυσης, δεν ήταν προϊόν τραυματισμού άλλου παίκτη όπως έχει συμβεί με τον Χάκετ (Ουότερς), τον Λο (Κόλλινς) και τον Μάντζαρη (Πέρκινς).

Διαβάστε επίσης

Κλείνει στην Κίμκι ο Τζέρεμι Έβανς

Κλείνει στην Κίμκι ο Τζέρεμι Έβανς

Ο Αμερικανός φόργουορντ θα αγωνιστεί τελικά στην ρώσικη ομάδα και θα είναι συμπαίκτης με τον Τίμα, παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνήσει προ καιρού προφορικά με τον Ολυμπιακό.

«Ανοικτή η πόρτα μας για Μίλος, αλλά…»

«Ανοικτή η πόρτα μας για Μίλος, αλλά…»

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα τόνισε πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν μεγέθη όπως της Εφές, της Μακάμπι και του Ολυμπιακού για τον Τεόντοσιτς, συμπληρώνοντας πως το μπάτζετ δεν θα ξεπεράσει τα 4.5 εκ. ευρώ.