Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι αυτό πήρε τον Χαπ ο Ντέιβιντ Μπλατ!

Γι αυτό πήρε τον Χαπ ο Ντέιβιντ Μπλατ!
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 - 15:54
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η απρόσμενη ανακοίνωση της απόκτησης του Ίθαν Χαπ από τον Ολυμπιακό για τα επόμενα 1+1 χρόνια, επέφερε αρχικά ερωτηματικά και σύγχυση, καθώς μιλάμε για ένα παιδί (23 ετών) που μόλις αποφοίτησε από το κολέγιο (Wisconsin), ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ το έψαξε πολύ το θέμα με τον ύψους 2.08μ. σέντερ (και μετά πάουερ φόργουορντ), πριν αποσπάσει την υπογραφή του!

Όσοι τον γνωρίζουν και τον έχουν εξετάσει τολμούν να πουν, πως αν αυτό το παιδί είχε σουτ θα ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα του πρόσφατου ντραφτ (δεν έγινε draft-pick). Αυτό είναι και τοα αδύναμο στοιχείο στο παιχνίδι του. Οι βολές του άλλωστε (46%) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα λίγο σε μια σειρά…

Ο Χαπ, είναι αρχικά στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο… αντί-Μπόγρης! Είναι το 3ο σέντερ σε θεωρητικό πάντα επίπεδο. Μην το δούμε και πιο πάνω. Για τον σχεδιασμό πάνω στον οποίο δουλεύει ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι 3ο σέντερ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού βρήκε ένα ψηλό και πολύ δυνατό παιδί ο οποίος είναι φοβερός στο ποστ, έχει πάρα πολύ καλή πάσα και όπως τόνιζαν άνθρωποι που τον μελέτησαν και τον γνωρίζουν, φοβερό μπασκετικό iq. Στην δε άμυνα κόβει ψηλά και κάνει δουλειά. Μοναδικό αρνητικό σημείο το σουτ.

Ο Μπλατ τον έψαξε αρκετά, μίλησε μαζί του και τον υπέγραψε για τα επόμενα 1+1 χρόνια. Ο Χατ δεν επελέγη στο draft και θέλει να ξεκινήσει να παίζει επαγγελματικά, να ψηθεί σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη για να δοκιμάσει ξανά στο ΝΒΑ. Ξέρει πως πρέπει να βελτιώσει το σουτ του και αυτό είναι θέμα δουλειάς και μόνο.

Διαβάστε επίσης

Ανανεώσεις διαρκείας με guest star τον Κόνιαρη (pics)

Ανανεώσεις διαρκείας με guest star τον Κόνιαρη (pics)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι ανανεώσεις των καρτών διαρκείας του Ολυμπιακού και την Πέμπτη (18/7) μια έκπληξη περίμενε τους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς παρέλαβαν την κάρτα διαρκείας τους από τον Αντώνη Κόνιαρη.