Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αλλαγή, άρα...

Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αλλαγή, άρα...
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 - 18:31
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ωριαία συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο το μεσημέρι της Πέμπτης (25/07) συζήτησαν και συμφώνησαν πως ένα πρωτάθλημα Basket League, με τις παθογένειες και τα αμέτρητα προβλήματά του, χωρίς τον Ολυμπιακό παράλληλα, θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό μπάσκετ και όλους τους εμπλεκόμενους!

Όλα αυτά που εξηγούσαμε και αναλύαμε όλο αυτόν τον καιρό. Ο βασικό χορηγός του ΕΣΑΚΕ, η BETshop δεν ανανέωσε, η Cosmote θέλει να μειώσει τα λεφτά που δίνει στον Παναθηναϊκό, το θέμα της κεντρικής διαχείρισης είναι στον αέρα και ένα σωρό άλλα… Οι χορηγοί απομακρύνονται από ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ παραδέχτηκαν στην ωριαία συνάντησή τους, το μέγεθος του προβλήματος, για ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μάλιστα το δήλωσε και δημόσια εξερχόμενος του Υπουργείου…

ΟΜΩΣ…

Γιατί πολλοί βιάστηκαν και έτρεξαν, είτε από μόνοι τους, είτε κατόπιν πίεσης, να πουν πως ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει στην Α1 και ότι του βάζει «πλάτη» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου έχει καταφερθεί κατά καιρούς εναντίον με επίσημες ανακοινώσεις.

Το έχουμε εξηγήσει πολλάκις όλο αυτόν τον καιρό. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει βήμα πίσω σε αυτά που απαιτεί. Όχι που ζητάει, αλλά που απαιτεί. Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή, η σύνθεση της ΚΕΔ παραμένει η ίδια, στον ΕΣΑΚΕ απλά συζητάνε άνευ ουσίας και χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρόταση που θα φέρει αλλαγή και βελτίωση και κοινώς εμμένουν και επιμένουν πως δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν μέρος σε μία κατάσταση από την οποία μπούχτισαν και λυμαίνεται το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν πάει πολύς καιρός που έλεγαν πως και από την Α2 να ανέβουν και συναντήσουν την ίδια κατάσταση πάλι τα ίδια θα κάνουν. Στην ανακοίνωσή τους την 19η Ιουλίου το τόνισαν ξεκάθαρα: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επαναφορά της νομιμότητας και της αξιοπιστίας στην Ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση, με όσες νομικές ενέργειες κριθούν απαραίτητες για την προστασία των δικαιωμάτων μας και την επικράτηση της ισονομίας για όλους».

Πρόσθεταν δε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά στις αρχές, την ηθική και τις αξίες που εκπροσωπεί ο Σύλλογος του Ολυμπιακού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού το απαιτεί και η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός δεν το διαπραγματεύεται» και κατέληγαν: «Όσοι νομίζουν ή έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να "παίζουν" με το ένδοξο όνομα, την ιστορία και τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα μας έχουν απέναντί τους σε όλα τα επίπεδα».

Ο νέος Υφυπουργός μπορεί να έχει καλή πρόθεση. Το ίδιο και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που πλέον ένιωσε τη δύναμη του Ολυμπιακού και κατάλαβε πως δεν ήταν ένα «παιχνίδι», δεν αστειεύονταν, αλλά τόλμησαν να το πάνε εκεί που δεν πίστευε κανείς, αλλά… ουδεμία αλλαγή έχει υπάρξει. Η κατάσταση είναι ίδια μην πούμε και χειρότερη με όλα αυτά τα τραγελαφικά που λαμβάνουν χώρα στον ΕΣΑΚΕ με τις αγοραπωλησίες ΑΦΜ, το σαφάρι εξεύρεσης ομάδας, χορηγών κτλ. Να μείνουν Α1 για να δουν μπροστά τους, τον Ταβουλαρέα και τον Κορομηλά να ορίζουν τον Αναστόπουλο, τον Μάνο και τον Παναγιώτου;

Ας καταλάβουν όλοι καλά όλοι κάτι…

Ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ του Ολυμπιακού να πέσει…

Κανείς δεν τον έριξε…

Ήταν δική του επιλογή!

Διαβάστε επίσης

Βασιλακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην Α1»

Βασιλακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην Α1»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε στο Υπουργείο ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, με τους δύο άντρες, να συζητούν και όπως φαίνεται να συμφωνούν πως δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο θα έκανε ζημιά στο μπάσκετ.

Επίσημα στην Κίμκι ο Έβανς

Επίσημα στην Κίμκι ο Έβανς

Ο Αμερικανός, που είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό, αλλά ζήτησε (αρκετό) χρόνο για να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, έγινε και πάλι κάτοικος Μόσχας.