Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σίγουρα, χωρίς εσάς, για τον Ολυμπιακό είναι καλύτερα!

Σίγουρα, χωρίς εσάς, για τον Ολυμπιακό είναι καλύτερα!
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 17:31

18 Ιουλίου και ο Μάνος Παπαδόπουλος εξερχόμενος ενός από τα πάμπολλα Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ, λέει με στόμφο… «To σημερινό συμβούλιο είναι μια νίκη του μπάσκετ, παρόλο που υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο δυσφήμισης και απαξίωσης του προϊόντος και του αθλήματος γενικότερα, μία ασέβεια προς τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και δίνουν από την τσέπη τους, και αυτό το βλέπουμε σήμερα με τη σύμπραξη ομάδων. Είναι η απάντηση σε όσα λένε κάποιοι πως το μπάσκετ πεθαίνει. Έχω να τους πω ότι το μπάσκετ είναι εδώ, το μπάσκετ μεγαλώνει και ίσως χωρίς αυτούς να είναι καλύτερα».

23 Ιουλίου και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στέλνει μήνυμα στην κλήρωση του πρωταθλήματος των… 13 ομάδων..

«Ο Παναθηναϊκός έκανε για μία ακόμη φορά αυτό που έπρεπε, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πρόθεσή μας να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, που ήταν, είναι και θα παραμείνει- με τη συμβολή όλων των πραγματικά υγιών δυνάμεων του μπάσκετ- από τα κορυφαία στην Ευρώπη. Είμαι σίγουρος δε, ότι ελλείψει προκλήσεων από τους συνήθεις υπόπτους, που φέτος θα λάμψουν διά της απουσίας τους, θα έχουμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο άθλημα που μας έχει κάνει υπερήφανους και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές».

Εμείς δεν θα πούμε τίποτα. Γεγονότα και μόνο παραθέτουμε. Τι ακολούθησε;

* Αγγελία για 14η ομάδα στην Basket League ακόμα και από Β΄ Εθνική. Ακόμα ψάχνουν ομάδα για να κάνουν πρωτάθλημα.

* Αποχώρηση της Cosmote και της Betshop από τον ΕΣΑΚΕ και η 2η από την ΚΑΕ ΑΕΚ

* Μείωση 50% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Cosmote στον Παναθηναϊκό.

* Αγοραπωλησίες ΑΦΜ τις οποίες βάφτισαν συμπράξεις- μετά την παράνομη ψηφοφορία για την παραμονή του Λαυρίου.

* Τέσσερις ΚΑΕ αγνοούνται. Είναι σε δεινή θέση και παλεύουν για την ύπαρξή τους, στη μία εξ αυτών είναι μεγαλομέτοχος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

* Απλήρωτοι υπάλληλοι στον ΕΣΑΚΕ

* Δεσμευμένοι από την εφορία οι λογαριασμοί του προέδρου του ΕΣΑΚΕ όπως ακούγεται

* Ban της Fiba στην ΑΕΚ και «φωνές» απλήρωτων παικτών της στα social media. Του 3ου πόλου υποτίθεται, του μεγαλο-επενδυτή Μάκη Αγγελόπουλου, που το μόνο που τον νοιάζει είναι τα λεφτά από την Ευρωλίγκα.

* Η κεντρική Διαχείριση… πήγε περίπατο ενώ στο τελευταίο Δ.Σ αποφάσισαν- μη γελάσετε- «την αύξηση του κατώτατου ορίου του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού των ΚΑΕ από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 για τις ομάδες που ανέρχονται από την Α2 και 800.000 για όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος» αλλά και τη συγκρότηση ακόμη μίας επιτροπής. Να κάνει τι; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.

Τελικά είχε απόλυτο δίκιο ο Μάνος, αλλά… από την ανάποδη. Χωρίς πόλους ΕΣΑΣ, φυσικά και είναι καλύτερα ο Ολυμπιακός!

BONUS

Μία φωτογραφία, όλη η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ!

Διαβάστε επίσης

Πέρασε από ιατρικά ο Μπράντον Πολ

Πέρασε από ιατρικά ο Μπράντον Πολ

Ο Αμερικανός, θα δει κάποια σπίτια την Πέμπτη (1/08) ώστε να επιλέξει αυτό της αρεσκείας του για μόνιμη εγκατάσταση. Την Παρασκευή (2/08) θα επιστρέψει στην πατρίδα του.