Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:57
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πάμε να κάνουμε μια μίνι καταγραφή της εικόνας που είχε ο Γούειντ Μπόλντγουιν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, έχοντας και στο πίσω μέρος, πως προέρχονταν από τραυματισμό; Εν πρώτοις, αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι πως δεν κράταγε καθόλου τη μπάλα στα χέρια του, ώστε να δημιουργήσει είτε για τους υπόλοιπους είτε για τον εαυτό του (κυρίως). Ο Μπόλντγουιν αποκτήθηκε για να πρωταγωνιστεί επιθετικά κι όχι απλά να γυρίζει τη μπάλα και να στέκεται περιμένοντας την εξέλιξη της φάσης.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι πως σε αρκετές στιγμές έδειξε να μην ξέρει πού να κινηθεί, με τους συμπαίκτες του να τον κατευθύνουν και να του δείχνουν να πάει «στην άλλη πλευρά». Θυμίζουμε πως είναι παίκτης του γκρουπ που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα προετοιμασία και δεν μπήκε «χτες» όπως για παράδειγμα ο Μοντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Αμερικανός, στο 1ο δεκάλεπτο έμεινε μέσα για 3:22 λεπτά και στο 2ο δεκάλεπτο έπαιξε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό, κάνοντας ένα λάθος (έχασε τη μπάλα) και έχοντας μία άστοχη προσπάθεια από κοντά (με ταμπλό). Στο 3ο δεκάλεπτο έκανε επίσης ακόμα ένα λάθος που έφερε το φάουλ από τον Πάντερ (στην αρχή το χρέωσαν αντιαθλητικό, αλλά στη συνέχεια το έδωσαν απλό φάουλ αφού το εξέτασαν στο insta replay) και πήρε ένα pull up σουτ που κατέληξε… airball.

Στο 4ο δεκάλεπτο ήταν σαφώς καλύτερος, σκοράροντας 5 πόντους (τελείωσε με 1/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), αλλά γενικότερα, σε καμία περίπτωση, δεν είχε ούτε την εμφάνιση που θα περίμενε κανείς από το βασικό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ούτε τα στοιχεία αυτά που θα επιτρέψουν να ηγηθεί σε κάποια πράγματα. Γιατί μπορεί να απορείτε, να σιχτιρίζετε ή δεν ξέρω γω τι άλλο, αλλά ο Μπόλντγουιν ήρθε στον Ολυμπιακό για να έχει ηγετικό ρόλο. Το αν βγαίνει ή όχι ένας παίκτης στη συνέχεια, είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις και το ποσοστό του ρίσκου αναμφισβήτητα είναι μεγαλύτερο με παίκτη μη δοκιμασμένο. Άλλο η θεωρία, το μπάσκετ στην Αμερική κτλ. και άλλο εδώ, η Ευρωλίγκα, τα συστήματα, η πίεση και οι υποχρεώσεις.

Να θυμίσουμε πως ο Χόλις Τόμπσον, στο ΝΒΑ ήταν εξαιρετικός, με πάρα πολύ καλά στατιστικά, σε μία ομάδα όπου είχε το ελεύθερο, δεν τον έβαλε σε «καλούπι» και δεν καίγονταν να νικήσει, αντίθετα ήθελε να βγει τελευταία για να πάρει υψηλά «ντραφτ πικ» και στον Ολυμπιακό όταν πήγε να μπει σε συστήματα, να παίξει άμυνα κτλ. μπλόκαρε και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα ο χρόνος του να μειώνεται και εν τέλει να μην τελειώσει τη σεζόν στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης

«Κλαίει» το μπάσκετ!

«Κλαίει» το μπάσκετ!

Μετά το «χαστούκι» που έφαγε από τη FIBA, ο Αναστόπουλος θα σφυρίζει μόνο στην Α1. Τον πέταξαν εκτός παγκοσμίου και το πήρε… βαρέως!

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!

Το «φτωχό» 26% με το οποίο σούταρε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, με ΤΣΣΚΑ και Ούνικς Καζάν. Άστοχοι Κουζμίνσκας και Παπανικολάου. Αξιόπιστοι Πολ, Πάντερ. Τι σημαίνει για το παιχνίδι της ομάδας.

Δείχνει ότι… ψάχνεται ο Μπλατ!

Δείχνει ότι… ψάχνεται ο Μπλατ!

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όπου επιζητείς πράγματα να δεις και να δοκιμάσεις, ο Κόνιαρης έμεινε περισσότερα λεπτά στο παρκέ, από ότι οι Μπόλντγουιν και Τσέρι.