Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιέρια Χένρι: Ένας γνώριμος στον διάβα του Ολυμπιακού!

Πιέρια Χένρι: Ένας γνώριμος στον διάβα του Ολυμπιακού!
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 20:02

Θα θυμάστε τον Πιέρια Χένρι! Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον ήθελε στον Ολυμπιακό τον πρώτο του χρόνο στην ομάδα, αλλά μετά την αργοπορία του Αμερικανού να απαντήσει, καθώς περίμενε το ΝΒΑ αγωνιζόμενος στο Summer League, ο πρώην κόουτς των «ερυθρόλευκων» άλλαξε ρότα. Ο Ολυμπιακός και δη ο Μπλαατ δεν ασχολήθηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε με τον Αμερικανό που έμεινε ελεύθερος από την Ούνιξ Καζάν έτοιμος για το βήμα στην Ευρωλίγκα και πλέον δίνει τα διαπιστευτήριά του στη Βιτόρια.

Στο πρώτο του ματς στην Ευρωλίγκα, στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις, στη νίκη μάλιστα για την ομάδα του (58-70), ο Χένρι δεν επέδειξε το καλό του πρόσωπο, έχοντας σε 23:41 λεπτά συμμετοχής 4 πόντους (2/4 δίποντα και 0/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα κααι 3 λάθη.

Ανέβασε στροφές στη συνέχεια, καθώς στα τελευταία δύο παιχνίδια (ήττες βέβαια για την Μπασκόνια) έχει μέσο όρο 15.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, με σύστημα αξιολόγησης 20 μονάδες μέσο όρο.

Με την Κίμκι είχε 16 πόντους (7/10 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 1 λάθος ενώ με την Φενέρμπαχτσε είχε 15 πόντους (4/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 3, ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Χένρι είναι ο πρώτος «κλέφτης» στην Ευρωλίγκα έχοντας ήδη σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές 2.7 κλεψίματα μ.ο. Ποιος τον ακολουθεί; Ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται στην 2η θέση με 2.3 κλεψίματα ανά ματς.

Διαβάστε επίσης

Η Μπασκόνια φέρνει στη μνήμη... ρεκόρ!

Η Μπασκόνια φέρνει στη μνήμη... ρεκόρ!

Δεν είναι λίγα και διόλου αμελητέα τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπασκόνια. Εν πρώτοις μιλάμε για ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια την Ευρωλίγκα, καθώς την Παρασκευή θα αριθμήσουν την 39η συνάντηση τους.

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!

Ο Ολυμπιακός παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τρέχει να ολοκληρώσει και την ενίσχυση της ομάδας με τις προσθήκες των Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ.

Βασίλης Σπανούλης: The Mentalist (vid)

Βασίλης Σπανούλης: The Mentalist (vid)

Ο ηγέτης του μπασκετικού Ολυμπιακού γίνεται μέλος της… Hero League! Δείτε το τρομερό τρεϊλεράκι που του ετοίμασε η Ευρωλίγκα!