Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην τάξη των υποψηφίων για το Hall of Fame του 2020 και ο Αλφόνσο Φορντ

Στην τάξη των υποψηφίων για το Hall of Fame του 2020 και ο Αλφόνσο Φορντ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 - 10:19

Ανακοινώθηκε η λίστα των υποψηφίων για την τάξη του 2020 στο Hall of Fame. Ανάμεσα στα ονόματα που προτάθηκαν είναι αυτό του Αλφόνσο Φορντ, του πρόωρα αδικοχαμένου Αμερικανού γκαρντ που πέρασε και από την Ελλάδα (Ολυμπιακό, Περιστέρι, Σπόρτινγκ, Παπάγου) αλλά έφυγε από τη ζωή στα 32 του λόγω λευχαιμίας.

Στη λίστα των υποψηφίων ξεχωρίζουν θρύλοι του ΝΒΑ, όπως οι Κόμπι Μπράιαντ, Τιμ Ντάνκαν, Κέβιν Γκαρνέτ και Κρις Μπος, ενώ θέση διεκδικούν επίσης οι Σον Μάριον, Μάικλ Φίνλεϊ, Μαρκ Ίτον και Μπακ Γουίλιαμς. Για μια ακόμη φορά είναι υποψήφιοι οι Τσόνσεϊ Μπίλαπς, Μαρκ Τζάκσον, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Ρίτσαρντ Χάμιλτον, Κρις Γουέμπερ, Μπεν Γουάλας και Μάρκους Κάμπι.

Στους προπονητές που διεκδικούν θέση είναι οι Ρικ Έιντελμαν, Τζορτζ Καρλ, Ντικ Μότα και Ρούντι Τομιάνοβιτς. Από τους εκτός ΗΠΑ διεκδικητές θέσης στο Hall of Fame ξεχωρίζει το όνομα του Τόνι Κούκοτς, αλλά και του ιστορικού ηγέτη της Μακάμπι Σιμόν Μιζράχι.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στην διάρκεια του All Star Weekend του Σικάγο τον Φεβρουάριο, ενώ η τελετή «εισαγωγής» τους θα γίνει στο περιθώριο του Final Four του NCAA στην Ατλάντα τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης