Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρε τα ριμπάουντ και «κτύπα» τη Ζενίτ στη ρακέτα

Πάρε τα ριμπάουντ και «κτύπα» τη Ζενίτ στη ρακέτα
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 19:39
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Ζενίτ, όπως και να το κάνεις δεν είναι μεγαθήριο, αντίθετα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με την Μπάγερν και τη Ζαλγκίρις, ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός έχει χάσει από αυτήν, μέσα στο γήπεδό του (στην παράταση) δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην την αντιμετωπίσει ανάλογα. Ιδίως, όταν κι αυτός προσπαθεί να μπει στις ράγες. Να παίξει το μπάσκετ του, να βρει την ταυτότητά του, να πάει σε «φιλοσοφία Μπαρτζώκα».

Η Ζενίτ λοιπόν, η οποία έχει 2 νίκες στα τελευταία 3 παιχνίδια (σ.σ. κέρδισε Κίμκι-Μπασκόνια, έχασε από τη Βαλένθια) ενώ από τις 6 νίκες της, τις 4 τις έχει πετύχει… εκτός έδρας, διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις της διοργάνωσης (προτελευταία με 71.15 πόντους μ.ο.), αλλά η άμυνά της στέκεται σε πολύ καλύτερα επίπεδα (79.7 πόντους μ.ο.).

Η χαμηλή παραγωγικότητά της, αντικατοπτρίζεται από το χαμηλό 51% που έχει στη ρακέτα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει παίκτες εκεί με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, όπως ο Γκουσάβο Αγιόν, το μεγάλο της όνομα, το back up του, ο Κόλτον Άιβερσον ή ο Γουίλ Τόμας ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία.

Αν κάτι καλά στη ρακέτα η Ζενίτ, αυτό είναι τα επιθετικά ριμπάουντ. Κάθε ομάδα του Ζοάν Πλάθα φημίζεται άλλωστε για την ευχέρεια που έχει στα επιθετικά ριμπάουντ. Η Ζενίτ είναι 2η στη διοργάνωση καθώς κερδίζει 12.15 ανά ματς.

Ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά, ξεχωρίζει στη ρακέτα. Έχει 56.23% ευστοχίας, την 3η καλύτερη επίδοση στην διοργάνωση και αντίστοιχα επιτρέπει μόλις 50.7% στους αντιπάλους του στα δίποντα. Όσον αφορά τα αμυντικά ριμπάουντ είναι 6ος με περίπου 25 ανά ματς…

Διαβάστε επίσης