Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νικολαΐδης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, έχω πρότυπο τον Σπανούλη»

Νικολαΐδης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, έχω πρότυπο τον Σπανούλη»
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 23:49

Συνέντευξη στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» παραχώρησε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, χαρακτηρίζοντας ξανά τον Βασίλη Σπανούλη πρότυπό του! Ο νεαρός γκαρντ μίλησε για τον κορονοϊό, την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την Ευρωλίγκα, για το σχολείο του και όχι μόνο...

Ο 17χρονος άσος είπε...

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο, έχουμε αλλάξει την καθημερινότητά μας... Γυμνάζομαι κανονικά, ακολουθώντας το πρόγραμμα των προπονητών μας...».

Για το σχολείο: «Πηγαίνω Γ' Λυκείου. Θέλω να περάσω στα ΤΕΦΑΑ, έχω κάποια μόρια, αλλά κάνω και την προσπάθειά μου στο διάβασμα. Πιο μικρός μου άρεσαν τα θεωρητικά μαθήματα, αλλά όσο μεγάλωνα απομακρύνθηκα λόγω πρωταθλητισμού. Διαβάζω πάντως καθημερινά».

Για το κατά πόσο τον βοήθησε η παρουσία του στην Α2, με τον Ολυμπιακό Β': «Πάρα πολύ. Το επίπεδο της Ευρωλίγκας με την Α2 δεν έχει καμία σχέση. Η ομάδα της Α2 με προετοίμασε κατάλληλα, αφού κάνουμε πρωταθλητισμό. Όπως φυσικά με βοήθησαν κι οι προπονήσεις που έκανα με την πρώτη ομάδα».

Για την Ευρωλίγκα: «Όταν μου ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα για την Ευρωλίγκα, κατάλαβα πως κάτι γίνεται. Για μένα, είναι κίνητρο που με εμπιστεύτηκε ο Ολυμπιακός και θέλω να τους δικαιώσω».

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ: «Το πιο περίεργο συναίσθημα το ένιωσα με την Ζαλγκίρις, που μπήκα για λίγα λεπτά. Με την ΤΣΣΚΑ, δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα. Δεν φοβάμαι κι ό,τι βρεθεί μπροστά μου θα προσπαθήσω να το καταφέρω».

Για το ίνδαλμα του: «Ο Σπανούλης, από την πρώτη στιγμή που έπιασα την μπάλα. Όταν έκανα προπόνηση μαζί του και μου μίλησε εκπλήρωσα ένα όνειρό μου».

Για το πως ήταν στο σχολείο του η επόμενη μέρα, μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Mου έδιναν συγχαρητήρια συμμαθητές και καθηγητές... Δεν ένιωθα σαν σταρ, αλλά ήταν όμορφα. Κάθε πρωί εκεί που παίρνω καφέ το πρωί, μπορεί να με κεράσουν».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο: «Ο Μάικ Τζέιμς είναι τόσο δυνατός και τόσο γρήγορος που δεν τον μαρκάρεις εύκολα».

Διαβάστε επίσης