Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εναλλακτική και μαξιλαράκι ήταν

Εναλλακτική και μαξιλαράκι ήταν
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 - 11:11

Σας έχουμε πει πολλές φορές, ότι το πως παρουσιάζεται ένα θέμα είναι θέμα… προσωπικό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, τις οποίες αντικρίζουμε καθημερινά, στις οποίες η προπαγάνδα… πάει σύννεφο! Ειδικά όταν μιλάμε για την παραμύθα, αλλά και όχι μόνο. Και δεν είναι θέμα δημοσιογράφου ή Μέσου μόνο. Αλλά πρώτα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες ή οι προπονητές λόγου χάρη, ευθύνονται για αυτή την… προπαγάνδα. Στην τελική, ο δημοσιογράφος καταγράφει. Ειδικά ότι μιλάμε για δηλώσεις.

Δηλώσεις έκανε και ο Παπαπέτρου, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, ο οποίος κάποτε γούρλωνε τα μάτια και κράταγε τα μαλλιά του, όταν απέναντι στον Παναθηναϊκό ένιωθε τις… σφυρίχτρες να τον «κόβουν» σαν… μαχαίρια. Και είπε ότι έμεινε εκεί όπου τον αγαπούν. Στον Παναθηναϊκό.

Αλλά το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Και το πως μας το παρουσιάζουν δεν είναι πάντα και τρόπος με τον οποίο πρέπει να το βλέπουμε. Όταν, δηλαδή, ο Παπαπέτρου λέει «μένω, αλλά αν βρω NBA… έφυγα», τότε τι ακριβώς να συζητάμε; Ήθελε να μείνει εκεί, εκτός αν πήγαινε στο NBA, είναι η σωστή προσέγγιση. Άρα; Ξέμεινε, αφού δεν βρήκε ΝΒΑ; Πως είναι πρώτη του προτεραιότητα το να μείνει σε μια ομάδα, όταν βάζει όρο, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον πάρει από εκεί; Ή μένει αδιαπραγμάτευτα, επειδή… αγαπάει, ή ψάχνει ΝΒΑ και λέει «αν δεν βρω ΝΒΑ, μένω».

Κοινώς… εναλλακτική ήταν ο ΠΑΟ για τον Παπαπέτρου, μαξιλαράκι. Και όχι… αγάπη και… λατρεία. Ό,τι και να μας λένε…

Διαβάστε επίσης