Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

100άρα για πλάκα ο Θρύλος

100άρα για πλάκα ο Θρύλος
Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021 - 18:11

Λίγο στο τέλος πάτησε γκάζι ο Ολυμπιακός και διέλυσε την ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League με 103-78. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο και έτσι έμεινε η ΑΕΚ στο παιχνίδι. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε λίγο την απόδοσή του, στο τέταρτο έκανε τη διαφορά και έτσι έφτασε στο άνετο 103-78. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοβ με 27 πόντους (και 11 ριμπάουντ), 14 έβαλε ο Παπανικολάου, 13 ο Λαρεντζάκης, 12 ο Σλούκας και 10 ο Μάρτιν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με την ΑΕΚ, το πρώτο του στην Α1, μετά την επιστροφή! Με… κεκτημένη ταχύτητα, από την αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής, με αντίπαλο την Μπασκόνια, στο ΣΕΦ, ο Θρύλος θέλησε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Να τρέξει και να βρει εύκολα σουτ και καλάθια.

Με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκο και Ζαν Σαρλ μπήκε ο Θρύλος στο παρκέ. Χωρίς καθαρό 5άρι, αλλά με τον Λιβιό στη ρακέτα. Και κατάφερε από νωρίς να προηγηθεί, έχοντας και έναν σχετικό πλουραλισμό, στην επίθεση. Το 15-9 του 5λέπτου ήταν ενδεικτικό. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε μέχρι και με 8 πόντους, στο 17-9, όμως σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Μπαρτζώκα μπλόκαρε. Ένα 6-0 με δύο διαδοχικά τρίποντα της ΑΕΚ, την έφερε σε απόσταση αναπνοής (19-17) και τα 2 φάουλ του Λιβιό Ζαν Σαρλ, τον έφεραν στον πάγκο και τον Φαλ στο παρκέ. Μάλιστα, η ΑΕΚ ισοφάρισε και σε 19-19.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να δυσκολεύεται στην άμυνα ζώνης της ΑΕΚ και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 19-21 στο 1:47 πριν το φινάλε του 10λέπτου. Το παιχνίδι, από εκεί που φαινόταν ότι θα ανοίξει υπέρ του Θρύλου, πήγε κοντά-κοντά στο σκορ, στο 1ο δεκάλεπτο. Στα 35” πριν το φινάλε πέρασε στο ματς ο Σλούκας και η ΑΕΚ, με 5 φάουλ ομαδικά, έστειλε τον Θρύλο στις βολές. Το 23-21 ήταν το αποτέλεσμα του 1ου δεκαλέπτου, χάρη σε αυτές τις δύο πρώτες βολές, για τον Θρύλο.

Μπροστά με έναν πόντο πήγε ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια στο παιχνίδι της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ. Με 44-43 είναι μπροστά, για την ακρίβεια. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάνει πολλές παρατηρήσεις. Παρατηρήσεις που αφορούν και την άμυνα συνολικά, αλλά και τα πολλά ριμπάουντ που έχουν χάσει. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, 12 πόντους έχει ο Βεζένκοβ, 8 ο ΜακΚίσικ και 6 ο Παπανικολάου.

Με τον Βεζένκοβ να συνεχίζει καυτός και να φτάνει τους 21 πόντους και τον Παπανικολάου να ακολουθεί με 14, ο Ολυμπιακός έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Λίγο πάτησε το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε με +8 στο τρίτο δεκάλεπτο, με το 72-64 να είναι το σκορ των πρώτων 30 λεπτών. Τα θέματα στην άμυνα υφίστανται ακόμη, αλλά ο Θρύλος του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε ρυθμό στην επίθεση και έβαλε σε μία τάξη τα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και στο τέταρτο δεκάλεπτο και εκεί έκανε τη μεγάλη διαφορά. Λίγο έπαιξε και είχαμε πάρτι με νίκη με 25 πόντους διαφορά. Ο Θρύλος δεν είχε αντίπαλο, είχε αρκετούς πρωταγωνιστές και ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα με το δεξί (103-78). Αυτή (και μεγαλύτερη) είναι η διαφορά μας...

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 44-43, 72-64, 103-78

Διαβάστε επίσης