Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευρωλίγκα: Αλλάζει εκ νέου το επίπεδο

Ευρωλίγκα: Αλλάζει εκ νέου το επίπεδο
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 12:08

Πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία, σοβαρή και δύσκολη. Στη Βαρκελώνη χρειάζεται έξτρα δουλειά! Ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να… ξεχάσει ό,τι έχει κάνει έως τώρα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά κυρίως σε Ευρώπη. Γιατί δεν μιλάμε απλώς για ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Αλλά για ένα ματς με μια ομάδα, η οποία τρέχει πάρα πολύ… Και μαζί της πρέπει να τρέξει και ο Ολυμπιακός. Να πατήσει «γκάζι» και να κρατήσει το πόδι εκεί.

Η αναμέτρηση της Τετάρτης στη Βαρκελώνη, είναι από εκείνες, οι οποίες απαιτούν πολλή, ΠΟΛΛΗ ενέργεια. Έξτρα. Παραπάνω από όση χρειάζονται άλλα ματς. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τη συγκρίνουμε με τη «μάχη» κόντρα στη Ρεάλ. Αλλά ούτε με αυτή είναι ίδια. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός βρίσκει αυτή την έξτρα ώθηση, όταν του… λείψει στο παρκέ. Την εισπράττει από τον κόσμο και τη μετουσιώνει σε… «γκάζι».

Εκτός έδρας τα πράγματα αλλάζουν. Και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ΠΕΣΕΙ ΗΡΩΙΚΑ σε όλες τις άμυνες, να πάρει κατοχές και να… τρέξει για να τις αξιοποιήσει! Ο Μπαρτζώκας έχει στα χέρια του παίκτες, οι οποίοι μπορούν να βάλουν την ομάδα σε διαδικασία… σπριντ. Να βγουν στο transition και να τελειώσουν γρήγορα φάσεις. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα οι άμυνες να είναι «σφιχτές» και να έχουν αποτέλεσμα. Εκεί θα ποντάρει ο Θρύλος, για να φύγει όπως πρέπει, από τη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης