Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτσελόνα: Ανανεωμένη με υψηλούς στόχους

Μπαρτσελόνα: Ανανεωμένη με υψηλούς στόχους
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 19:53

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο, Τετάρτη (13/10, 22:00), την Μπαρτσελόνα στην Καταλονία, ματς που αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα για την φετινή σεζόν. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με 12 ποιοτικούς παίκτες, όπως και η Ρεάλ, και αποτελεί ένα από τα φαβορί για την φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενισχύθηκε αρκετά στην φετινή μεταγραφική περίοδο με τις προσθήκες των Γιοκουμπάιτις, Χέιζ, Σανλί και Λαπροβίτολα. Έχει ξεκινήσει την σεζόν με 2/2 νίκες στην Euroleague παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ και σκληρή άμυνα. Σταρ της ομάδας είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν καθώς μετράει 16.5 πόντους μέσο όρο με τα εκπληκτικά ποσοστά των 100% στα τρίποντα και 80% στα δίποντα.

Από κοντά βρίσκονται και οι Ντέιβις (11.5 πόντους), Χίγκινς (10.5 πόντους), Γιοκουμπάιτις (10.5 πόντους). Κινητήριος μοχλός της ομάδας είναι ο Νικ Καλάθης με 5.5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ λύσεις στον δημιουργικό τομέα δίνει και ο Λαπροβίτολα με 4.5 ασίστ μέσο όρο.

Ο Γιασικεβίτσιους, πραγματοποιεί φέτος εκτεταμένο ροτέισον καθώς 11 από τους 12 παίκτες αγωνίζονται πάνω από 13’ μέσο όρο, ενώ έχουν σκοράρει και οι 12 παίκτες της ομάδας στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν. Είναι μία ομάδα η οποία σκοράρει με καταπληκτικά ποσοστά πίσω από τα 6.75μ (23/39) με επιθετικό πλουραλισμό.

Αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ, αναζητώντας τους πόντους στον αιφνιδιασμό, πράγμα το οποίο οδηγεί και στα αρκετά λάθη που υποπίπτουν (16 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι).

Χ. Δ.

Διαβάστε επίσης