Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από την Ούνικς σε ΟΛΑ!

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από την Ούνικς σε ΟΛΑ!
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 - 14:55

Μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση είναι η σημερινή στο Καζάν για τον Θρύλο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από νίκη μέσα στο Μιλάνο, με καταπληκτική εμφάνιση και μεγάλη διαφορά (72-93). Σήμερα, θα κοντραριστεί με μια εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα, από την οποία όμως δεν έχει να φοβηθεί κάτι, γιατί είναι ανώτερος!

Ανώτερος σε όλα! Το δείχνουν οι αριθμοί. Μοναδική ανωτερότητα της ρωσικής ομάδας αποτελούν τα κλεψίματα, στα οποία πραγματοποιεί τρία περισσότερα ανά παιχνίδι.

Ας ξεκινήσουμε με την επίθεση. Ο Ολυμπιακός σκοράρει μέσο όρο 80.1 πόντους, με 55.2% στα δίποντα, 36.2% στα τρίποντα, 75.7% στις βολές και 17.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Πολύ καλά στατιστικά από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία δείχνει μεγάλη σταθερότητα από την αρχή της σεζόν.

Η Ούνικς από την άλλη, αριθμεί κατά μέσο όρο 76.2 πόντους, με 54.9% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 69.8% στις βολές. Την ίδια ώρα, μοιράζει 16.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Χαμηλότεροι μέσοι όροι και ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό.

Στον τομέα των ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός μαζεύει 35 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (25 αμυντικά, 10 επιθετικά), ενώ η Ούνικς 33 (23.5 αμυντικά, 9.5 επιθετικά). Η ομάδα του Περάσοβιτς κάνει περίπου τρία περισσότερα λάθη ανά παιχνίδι (13 έναντι 10.5 του Ολυμπιακού), ενώ οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν ίδια αμυντική επίδοση. Ο Θρύλος δέχεται 72.5 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ η Ούνικς 72.4, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν 2.5 κοψίματα ανά παιχνίδι, την ώρα που οι Ρώσοι κάνουν 1.3.

Οι αριθμοί λοιπόν δείχνουν… Ολυμπιακό. Αναμένεται σκληρό παιχνίδι, όμως ο Θρύλος έχει τον τρόπο να το πάρει. Είναι καλύτερος από την Ούνικς και πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο παρκέ. Να παίξει με αυταπάρνηση και Θρυλικό πάθος. Και τότε, δεν τον σταματάει κανείς…

Χ.Δ.

Διαβάστε επίσης

Να της κόψει την φόρα!

Να της κόψει την φόρα!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ούνικς (03/12, 18:00) στην Ρωσία και θέλει να πετύχει το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό».