Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από ωραίος, μοιραίος και τούμπαλιν

Από ωραίος, μοιραίος και τούμπαλιν
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 10:59

Επιστροφή στις εμφανίσεις του πρώτου γύρου για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος κόντρα στην Εφές θυμήθηκε τον… παλιό εαυτό του και βγήκε μπροστά. Εκεί που τον χρειαζόταν η ομάδα. Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε μια ακόμη εξαιρετική επιθετική επίδοση στην καριέρα του στο Λιμάνι, φορτώνοντας με 19 πόντους το καλάθι της Εφές, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι καθοριστικοί.

Πάμε να εξηγήσουμε τον τίτλο… Ο Ντόρσεϊ με δύο λεπτά να μένουν στο ρολόι για τη λήξη του αγώνα, βγήκε μπροστά και πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ-φάουλ μπροστά στον Μπομπουά, ο οποίος αποβλήθηκε στην συγκεκριμένη φάση, και έκανε το σκορ 73-73, ενώ στη συνέχεια με ένα, ακόμη, μάγκικο καλάθι έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με 75-73, με αποτέλεσμα να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, όμως, ένα αβίαστο λάθος, χάνοντας την μπάλα από τα χέρια του, έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να ισοφαρίσει σε 75-75 στην επόμενη επίθεση, ενώ στο τέλος της κανονικής διάρκειας αστόχησε στο σουτ… της νίκης που επιχείρησε, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και τον Ντόρσεϊ να γίνεται, εν μέρει, μοιραίος.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως, ο Ντόρσεϊ υπενθύμισε σε όλους το… φονικό ένστικτό του. πέτυχε 6 από τους 12 «ερυθρόλευκους» πόντους της παράτασης, κάνοντας το σκορ από 77-78, 81-78 και στη συνέχεια μείωσε με ένα παλικαρίσιο καλάθι σε 84-85 για να ακολουθήσει η καταπληκτική άμυνα του Ολυμπιακού και το, ηγετικό, νικητήριο τρίποντο του Σλούκα στην «εκπνοή».

Επιστροφή στα συνηθισμένα, λοιπόν, για τον Ντόρσεϊ. Από τους διακριθέντες της αναμέτρησης και σίγουρα ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές.

Διαβάστε επίσης