Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Euroleague: Η τριπλή ισοβαθμία και τα σενάρια - Μέχρι και 2ος ο Ολυμπιακός!

Euroleague: Η τριπλή ισοβαθμία και τα σενάρια - Μέχρι και 2ος ο Ολυμπιακός!
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 23:58

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Αρμάνι απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και ανέβηκε στο 18-8 και, πλέον, ισοβαθμεί με Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Πειραιώτες όμως να έχουν ένα ματς παραπάνω.

Η βαθμολογία

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 18-8
  2. Αρμάνι Μιλάνο 18-8
  3. Ολυμπιακός 18-9

Ο Ολυμπιακός με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, φτάνει τις 19 νίκες και περιμένει, μία ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο για να τερματίσει στην 3η θέση της κατάταξης και να έχει καλύτερο, βαθμολογικά, «πλασάρισμα» στα πλέι οφ της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Αρμάνι Μιλάνο, όχι όμως με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, καθώς έχει 3 νίκες και 1 ήττα, με την Ρεάλ έχει, επίσης, 3 νίκες και 1 ήττα και την Αρμάνι να έχει 4 ήττες, στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων. Ο Ολυμπιακός όμως έχει το πάνω χέρι, καθώς η διαφορά πόντων είναι στο +28, ενώ της Ρεάλ στο +8!

Ιδανικό σενάριο, λοιπόν, για τον Θρύλο η τριπλή ισοβαθμία, καθώς θα τον φέρει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Μπαρτσελόνα και οι Αρμάνι και Ρεάλ να χάσουν ένα από τα δύο παιχνίδια που τους απομένουν.

Με νίκη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, φτάνει τις 19 νίκες και περιμένει ένα απλό «στραβοπάτημα» των Ιταλών για την 3η θέση, ή από μια «γκέλα» για Ρεάλ και Αρμάνι για την 2η θέση.

Σε περίπτωση «2 στα 2» της Αρμάνι, ο Ολυμπιακός τερματίζει 4ος, εκτός εάν κερδίσει την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ κάνει «0 στα 2», σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Τα σενάρια είναι πάρα πολλά και η υπόθεση θα… διαλευκανθεί μετά τη λήξη των αγώνων της 31/3 και της 1/4. Ο Θρύλος μας θέλει τη νίκη με την Μπαρτσελόνα για να ελπίζει μέχρι και… στην 2η θέση! Δείτε το πρόγραμμα των τριών «μονομάχων» ως το τέλος:

Ολυμπιακός

01/04 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Αρμάνι Μιλάνο

31/03 Αρμάνι-Μονακό

07/04 Βιλερμπάν-Αρμάνι

Ρεάλ Μαδρίτης

31/03 Παναθηναϊκός-Ρεάλ

08/04 Ρεάλ-Μπάγερν

Διαβάστε επίσης