Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: «Με σπασμένα φρένα» και ποσοστά «Στεφ Κάρι»!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: «Με σπασμένα φρένα» και ποσοστά «Στεφ Κάρι»!
Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 - 11:40
Αρθρογράφος: Χρήστος Κουής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Έγινε το πρώτο βήμα προς τους τελικούς. Τη νίκη με 116-73 πήρε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Προμηθέα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έκανε το 1-0 στην σειρά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Πατρινούς να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τη παρουσία τους στο παρκέ και με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών, της Stoiximan Basket League. H διαφορά στο σκορ δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς οι 43 πόντοι της διαφοράς δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Σίγουρα ο Θρύλος θέλει να δείξει σε όλους πως είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον αρχικό στόχο της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το υψηλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων, έφτασε στο 80% με τους παίκτες του Θρύλου να έχουν 28/35 εύστοχες επιλογές.

Σε εξίσου υψηλό ποσοστό, ήταν και η ευστοχία στο τρίποντο, με τον Θρύλο να πετάει «φλόγες», ευστοχώντας σε 16 από τις 32 συνολικά προσπάθειες. Ο κόουτς του Ολυμπιακού, είδε τους παίκτες του να ανεβάζουν τα νούμερα στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά το Final 4. Το τρίποντο δείχνει και ένα κομμάτι της ψυχολογίας που έχει η ομάδα και με την χτεσινή εμφάνιση έδειξε πως είναι συγκεντρωμένη στο 100%.

Επίσης πολύ σημαντικό στατιστικό είναι πως πήραν όλοι οι παίκτες χρόνο συμμετοχής. Πρέπει άπαντες, να είναι ετοιμοπόλεμοι ενόψει τελικών, που σαφώς τα συγκεκριμένα ματς είναι μεγαλύτερης δυσκολίας. Μέσο όρο 17-18 λεπτά, εντός παρκέ, είχε ο κάθε παίκτης και όλοι απέδωσαν τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Η ομάδα δεν άφησε καμία κατοχή χαμένη και κανένα ριμπάουντ, παρά τη μεγάλη διαφορά στο σκορ, δεν έδειξε κανένα σημάδι χαλάρωσης στον αγώνα. Εξάλλου, και στο τομέα των ριμπάουντ οι Πειραιώτες είχαν διψήφια διαφορά έναντι των Πατρινών. Συνολικά 37 μάζεψαν οι «ερυθρόλευκοι» με τους φιλοξενούμενους να έχουν 26 ενώ οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού, μοίρασαν και 28 ασσίστ, τις διπλάσιες απ’ αυτές του Προμηθέα (14).

Τις καλύτερες εντυπώσεις, ενόψει συνέχειας, άφησε η ομάδα στο ματς με τον Προμηθέα και έτσι θέλουνε να συνεχίσουν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο μέχρι και τη λήξη της φετινής χρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Μια παρακάμερα 116 πόντους (video)

Μια παρακάμερα 116 πόντους (video)

Μπαίνουμε σε κλίμα, μπαίνουμε σε mood. Ο Ολυμπιακός φουλάρει για τους τελικούς της Α1! Δείτε όσα δεν είδατε, από τον ημιτελικό με τον Προμηθέα.