Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ασταμάτητος και στην 3η περίοδο!

Ασταμάτητος και στην 3η περίοδο!
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 21:17

Ένα ημίχρονο, πριν από τους τελικούς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, κάνει εκκίνηση στην 3η περίοδο με την ίδια πεντάδα που ξεκίνησε και τον αγώνα. Το σκόρ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε ο Ντόρσει με τρίποντο , για να στείλει τη διαφορά στο +20 για τον Ολυμπιακό, με το σκορ να είναι 53-33. Ο Παπανικολάου ευστόχησε και εκείνος σε τρίποντο από τη γωνία και ο Φαλ με κάρφωμα διαμόρφωσε το σκορ 58-35, 7.32’’ πριν το τέλος του 3ου δεκάλεπτου.

Οι Πατρινοί μείωσαν, προσωρινά στους 21 πόντους, αλλά ο «Παπ» κέρδισε φάουλ σε σουτ τριών πόντων και ευστόχησε και στις τρεις βολές ανεβάζοντας και πάλι το δείκτη της διαφοράς στους 24. Αμφισβητούμενη φάση, εξόργισε τον κόουτς Μπαρτζώκα και δέχτηκε τεχνική ποινή, από τους διαιτητές της αναμέτρησης. Το σφύριγμα δεν πτόησε τους «ερυθρόλευκους» που βρήκαν τρίποντο, με το Βεζένκοβ περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Ο κόσμος είχε «ζεσταθεί» από τα σφυρίγματα και δημιούργησε ατμόσφαιρα τελικών, με το σκορ στο 64-49. Έντονες διαμαρτυρίες και από το πάγκο του Ολυμπιακού για τις τελευταίες φάσεις. Ο Προμηθέας, συμπλήρωσε σχετικά νωρίς τα ομαδικά και ο Βεζένκοβ ευστόχησε στο σετ βολών και οι Πατρινοί σκόραραν στον αιφνιδιασμό για το 65-51.

Ο αγώνας, απέκτησε άγρια μορφή, με γρήγορο ρυθμό και σουτ στα 15 δευτερολέπτα. Τα σφυρίγματα έφεραν νευρικότητα στους παίκτες του Θρύλου και οι φιλοξερνούμενοι κατάφεραν και μείωσαν τη διαφορά κάτω από τους είκοσι πόντους σε 67-51. Ο Ντόρσει, με 4 προσωπικούς πόντους από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» έκανε το σκορ 71-51 και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ με ωραίο σουτ έκανε το 73-51, 1,32΄ πριν τη διακοπή για το 4ο δεκάλεπτο.

Ο Παπανικολάου πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση και με τον 15ο πόντο του έστειλε τη διαφορά στο +25 για τον Ολυμπιακό και ο Ντόρσει με όμορφη ενέργεια έκανε το σκορ 80-53, που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Διαβάστε επίσης