Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από στίβο, τένις και ράγκμπι... κορυφαίος σέντερ!

Από στίβο, τένις και ράγκμπι... κορυφαίος σέντερ!
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 - 21:45

O Τζοέλ Μπολομπόι αποτελεί και επίσημα μέλος του μπασκετικού Ολυμπιακού. Ένας εκρηκτικός σέντερ, με εξαιρετική καριέρα έως τώρα, που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του Θρύλου. Πριν από… 20 χρόνια, ωστόσο, κανείς δεν φανταζόταν πως θα κοιτούσε τον κόσμο από τα 2,06 μέτρα!

Ο Τζοέλ είχε άλλα τρία αδέρφια. Μαζί τους έκανε ό,τι όλα τα παιδιά στις ΗΠΑ. Τηλεόραση, σκέιτμπορντ και όλα τα σπορ. Έπαιξε τένις, ασχολήθηκε με τον στίβο, δοκίμασε και το ράγκμπι. Ακόμα και τώρα, δηλώνει: «Μπορώ να παίξω οποιοδήποτε σπορ». Πάντως, δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα έπαιζε μπάσκετ, αλλά το ύψος του, καθώς και η ζέστη στο Τέξας, ήταν αυτά που τον οδήγησαν προς τα εκεί.

Η ζέστη στο Τέξας έβαζε… δύσκολα στον Μπολομπόι, για αυτό και ο πιτσιρικάς τότε Τζοέλ ήθελε να ασχοληθεί με ένα άθλημα σε κλειστό χώρο. Στο τέλος του Γυμνασίου, ήταν 1,87μ. Έτσι, ο Τζέραλντ Σλετζ, καλός φίλος του πατέρα του και προπονητής στην ομάδα του Λυκείου του Κέλερ, του είπε: «Μπορείς να ασχοληθείς σοβαρά με το μπάσκετ» Και τον άκουσε. Κάποτε, δήλωσε: «Σκέφτηκα να πάω μία ημέρα στην προπόνηση. Ξέρεις, δεν μου άρεσε να παίζω football σε εξωτερικό χώρο με τον εξοπλισμό που έπρεπε να φοράμε, χώρια που ήταν πολλά τα άτομα. Στο Τέξας έχει πάντα πολλή ζέστη. Μεγάλωσα με αυτήν».

Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, αποδεικνύεται πως ο Τζοέλ πήρε την κατάλληλη απόφαση για τη ζωή του. Δούλεψε, προπονήθηκε σκληρά και αφού αγωνίστηκε και στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, θεωρείται ένα από τα καλύτερα «5άρια» στην Ευρώπη!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Εξελίξεις με Πίτερς!

Εξελίξεις με Πίτερς!

Η Μπασκόνια αποδεσμεύει τον Αμερικανό, τον οποίο θέλει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ισπανικό Μέσο.