Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με νέο αρχηγό, στην «πρώτη» της νέας εποχής!

Με νέο αρχηγό, στην «πρώτη» της νέας εποχής!
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 - 14:44

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, η οποία εν πολλοίς έχει διατηρήσει τον κορμό της. Έχει λίγες προσθήκες/αλλαγές, σε σχέση με το περσινό ρόστερ και έτσι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ομοιογένειά του. Ένα από τα πράγματα, τα οποία άλλαξε η ομάδα του Μπαρτζώκα, ήταν αρχηγό. Ο Κώστας Παπανικολάου παρέλαβε τα σκήπτρα από τον Γιώργο Πρίντεζη και ήδη έδειξε με το «καλημέρα» να είναι όχι απλώς έτοιμος για τον ρόλο. Αλλά… φτιαγμένος για αυτόν. Ο Παπανικολάου έβγαλε ήδη μπροστά τους άλλους. Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, στο πολύ πρόσφατο Σούπερ Καπ, έβγαλε μπροστά τον Χρήστο Μπαφέ. Οι αρχηγοί αυτό κάνουν. Βγαίνουν μπροστά ΜΟΝΟ στα δύσκολα και στα άσχημα.

Ο Κώστας Παπανικολάου βγήκε ήδη μπροστά, για τον Ολυμπιακό, δείχνοντας όμως όχι τον εαυτό του, αλλά το ήθος και την οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Και απόψε, σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον, καλείται να δώσει στην ομάδα την ηγετική του παρουσία, αρωγός για να έρθει το «διπλό». Ένα «διπλό», απέναντι στην Μπαρτσελόνα, το οποίο αν έρθει, θα είναι τρομερά σημαντικό, αν και όχι… καταλυτικό, μόλις στην πρώτη αγωνιστική.

Ο Θρύλος είναι τυχερός γιατί έχει παίκτες οι οποίοι… ξέρουν. Ξέρουν τι σημαίνει η ομάδα, ο κόσμος, οι απαιτήσεις. Ποια είναι η ιστορία, η δυναμική, οι προσδοκίες… Ο Παπανικολάου, πέραν όλων των άλλων, πρέπει πάντα να φροντίζει να είναι όλοι «ενήμεροι» για το τι συμβαίνει στην ομάδα και ποια είναι τα δεδομένα. Και απόψε, σε ένα περιβάλλον το οποίο ξέρει, καλείται να πάρει την ομάδα από το χέρι.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης