Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός δεν επιλέγει αντίπαλο, δεν φοβάται κανέναν

Ο Ολυμπιακός δεν επιλέγει αντίπαλο, δεν φοβάται κανέναν
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 23:27

Το εισιτήριό του για τα play offs της Euroleague έκλεισε ο Ολυμπιακός, μετά την παλικαρίσια νίκη του στο Κάουνας, απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Ένα ματς από το οποίο ο Θρύλος μπορεί να πάρει πολλά μαθήματα για τη συνέχεια, αλλά και ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στα play offs και τι γίνεται στις τελευταίες θέσεις της 8άδας.

Ο Ολυμπιακός αρχικά έδειξε ότι μέσα σε μία εξαιρετική έδρα μπορεί, ακόμα και όταν η μπάλα καίει, να πάρει το αποτέλεσμα. Έδειξε ότι το Κάουνας... του πάει και ότι δεν φοβάται κανέναν. Όχι η Ζαλγκίρις δεν είναι η υπερομάδα. Ωστόσο οι Λιθουανοί έπαιζαν ένα από τα ματς της ζωής τους, αφού κυνηγούν την 8άδα, ενώ οι Πειραιώτες δεν είχαν κάποιο τεράστιο κίνητρο, καθώς και με ήττα θα παρέμεναν πρώτοι.

Ο Θρύλος λοιπόν απέδειξε ότι δεν επιλέγει αντίπαλο, δεν τον νοιάζει καν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα play offs είτε είναι η Εφές, είτε η Μακάμπι, είτε οποιαδήποτε άλλη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβούνται κανέναν, φαίνεται σε κάθε ματς με τον τσαμπουκά που βγάζουν και με τις νίκες που φέρνουν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με μέταλλο πρωταθλητή, ένα σύνολο το οποίο πάει παιχνίδι με παιχνίδι και στο μυαλό του υπάρχει μόνο η νίκη.

Με αυτήν τη νοοτροπία, ο Θρύλος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να κατακτήσει την Euroleague, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αφού δεν το κάνουν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες, οι οποίοι, όπως είπαμε, κοιτούν μόνο το επόμενο ματς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης