Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πάντερ, πάντα, από παντού», αλλά όχι στον Ολυμπιακό!

«Πάντερ, πάντα, από παντού», αλλά όχι στον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 00:00

Το φαινόμενο Κέβιν Πάντερ έκανε την παρουσία του στην Ελλάδα προ πενταετίας, όταν τον Φλεβάρη του 2018 έφτασε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Μόλις λίγους μήνες έμεινε στην «Ένωση», όπου πρόλαβε να κάνει κατευθείαν την διαφορά, όντας καθοριστικός στον δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του FIBA Champions League.

Στον τελικό του Ηρακλείου λοιπόν (17/02/2018), αγωνίστηκε μόλις 22’ και πέτυχε 14 πόντους (2/3 διπ., 2/4 τριπ., 4/4 βολές), όντας καθοριστικός για τον τίτλο της ομάδας του. Τότε ήταν που… «μπήκε στο μάτι» του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι που ακολούθησε τον βρήκε να μαζεύει βαλίτσες και να ταξιδεύει με προορισμό την Μπολόνια, όπου αγωνίστηκε με την φανέλα της Βίρτους για μία σεζόν, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να κάνει την κίνηση του.

Τον Ιούνιο του 2019, ο ύψους 1μ93 Αμερικανός shooting guard κατέφτασε στο Λιμάνι, με σκοπό να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην EuroLeague. Ένας παίκτης που ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές, αλλά τον χαρακτήρισε η μετριότητα, παρασυρόμενος από το ευρύτερο κλίμα των «ερυθρόλευκων» εκείνης της περιόδου. Πρόκειται για το διάστημα όπου ο Ισραηλινός προπονητής αναγκάστηκε να αφήσει τον πάγκο του Ολυμπιακού λόγω προβλήματος υγείας, για να ακολουθήσει το φιάσκο Κεμζούρα.

Μέσα σε αυτό το χάος εξαφανίστηκε ο Πάντερ, τον οποίον η ΚΑΕ αποδέσμευσε πριν καν αλλάξει ο χρόνος (Δεκέμβρης 2019), για να υπογράψει τρεις μέρες αργότερα στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αγωνιστεί σε 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια, καταγράφοντας μ.ο. 6,8 π. και 0,8 ασίστ ανά παιχνίδι… Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η απόδοση του ήταν μακριά από την αναμενόμενη.

Η συνέχεια του ονειρική. Κατόρθωσε να ανατρέψει την όλη εις βάρος του κατάσταση και να πρωταγωνιστήσει σε όποιον σύλλογο αγωνίστηκε. Αποκορύφωμα η σεζόν που πραγματοποίησε με την Αρμάνι Μιλάνο (2020/21) με την οποία κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές μέχρι σήμερα στην EuroLeague (36), όντας καθοριστικός ανάμεσα σε ένα σύνολο γεμάτο αστέρες. Έτσι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να τον κάνει δικό του, υποβιβάζοντας τον στο EuroCup αλλά δίνοντας του ηγετικό ρόλο στον δρόμο για την επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια».

Ο ίδιος πίστεψε στο πλάνο και σήμερα αγωνίζεται με τον σύλλογο του Βελιγραδίου στο κορυφαίο επίπεδο. Μάλιστα πρόσφατα χρίστηκε και αρχηγός, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρουσία του. Την Παρασκευή (24/03) θα συναντήσει ξανά τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα της «Γηραιάς Ηπείρου» και ίσως την μοναδική που δεν κατάφερε να στεριώσει… Θύμα της - μετά - Σφαιρόπουλου εποχής, όπου αρκετοί ποιοτικοί παίκτες (βλ. Ρούμπιτ) δεν κατόρθωσαν να δείξουν την αξία τους.

Αντώνης Νιανιάς

Διαβάστε επίσης