Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας

Στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 23:05

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για το δεύτερο συνεχόμενο Final 4 του. Η ομάδα του Πειραιά είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στον ημιτελικό με τη Μονακό (19/5) και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν το ομορφότερο μπάσκετ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της regular season της Euroleague και τερμάτισαν δικαίως στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, η φετινή Euroleague είναι διαφορετική. Ίσως είναι η πιο ανταγωνιστική όλων των εποχών. Ο Θρύλος όμως το έκανε και αυτό. Κατάφερε να αφήσει πίσω του ομάδες με το διπλάσιο-τριπλάσιο μπάτζετ και να κατακτήσει την κορυφή, παίζοντας ομαδικά και ως οικογένεια. Την Παρασκευή, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να κάνει ακόμα μία «υπέρβαση». Η Μονακό δεν είναι του «χεριού» του. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα που κέρδισε και τις δύο φορές φέτος τον Θρύλο. Όμως, οι Πειραιώτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο Θρύλος έχει «καθαρίσει» από το μυαλό του το περσινό Final 4 του Βελιγραδίου, στο οποίο ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στην τελευταία επίθεση της τουρκικής ομάδας. Φέτος, πιστεύει περισσότερο στις δυνάμεις του και πρέπει να τις εμπιστευτεί για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό. Ίσως, το γεγονός ότι ηττήθηκε δύο φορές από την ομάδα του Πριγκιπάτου, είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζει τι πήγε λάθος στα δύο ματς, ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να παλέψει και στα τέσσερα δεκάλεπτα, για να φτάσει μέχρι το στόχο του.

Είτε τα καταφέρει είτε όχι, αυτή η ομάδα αξίζει μόνο το χειροκρότημα και την αγάπη του κόσμου. Κέρδισε δύσκολους αντιπάλους, έπαιξε όμορφο μπάσκετ, μας χάρισε απίθανες στιγμές και έδωσε και την ψυχή της στο παρκέ. Ακούγεται κλισέ, όμως είναι η πραγματικότητα. Σε ένα Final 4 όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες. Ο Θρύλος χρειάζεται να παλέψει σκληρά και αυτό θα κάνει, αφού έχει μάθει να δίνει μεγάλες «μάχες». Θρύλε γερά, συνέχισε να μας κάνει υπερήφανους!

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης