Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το σηκώσει στο ΟΑΚΑ!

 Δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το σηκώσει στο ΟΑΚΑ!
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 - 10:57

Ο Ολυμπιακός απέχει μια νίκη από το πολυπόθητο repeat που θα ισοδυναμεί το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στην Basket League.

Για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός έβγαλε εμφατική αντίδραση απέναντι στους «πράσινους» όπως είχε κάνει και τον Δεκέμβρη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Euroleague στο ΟΑΚΑ. Στο ίδιο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι θα θελήσουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όπως είχαν κάνει και την τελευταία φορά που το κατέκτησαν, το 2016. Είναι τεράστια ευκαιρία λοιπόν, οι μάγκες του Μπαρτζώκας να φύγουν θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ με το διπλό και με την κούπα.

Ο Θρύλος είναι το φαβόρι και όταν είσαι φαβορί σε μια σειρά αγώνων, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το αποδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Το μόνο ψεγάδι της φετινής αξιοσέβαστης πορείας της μπασκετικής μηχανής του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ότι υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες δεν «καθάρισε» τον αντίπαλό της.

Έτσι έγινε και στον τελικό της Euroleague, έτσι έγινε και στο δεύτερο παιχνίδι. Στο ΣΕΦ όμως, έγινε αυτό που έπρεπε και που από αρκετούς αναμενόταν. Ασφαλώς και τα ντέρμπι αιωνίων είναι μια άλλη ιστορία κυρίως γιατί ο «κατώτερος» ποιοτικά δεν αισθάνεται την ίδια πίεση. Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική παγίδα που πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός για να στεφτεί πρωταθλητής μέσα στην έδρα του αιώνιου πελάτη του.

Διαβάστε επίσης