Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O Aθλητικός Διευθυντής της Άλμπα Βερολίνου αποθέωσε τον Σίκμα

O Aθλητικός Διευθυντής της Άλμπα Βερολίνου αποθέωσε τον Σίκμα
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 - 19:57

Με τα ερυθρόλευκα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Λουκ Σίκμα ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Σίκμα αγωνίστηκε για μία εξαετία με την Άλμπα Βερολίνου και άπαντε στη Γερμανία μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό.

Η Άλμπα Βερολίνου αποχαιρέτησε τον Σίκμα, ενώ το ίδιο έκανε και ο Αθλητικός Διευθυντής της γερμανικής ομάδας, ο οποίος ανέφερε ότι ο 33χρονος ζωντάνεψε την κουλτούρα και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Το αντίο της Άλμπα στον Σίκμα

«Έξι χρόνια, 396 αγώνες, πέντε πρωταθλήματα, δύο βραβεία MVP: Ο Λουκ Σίκμα έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια στο Άλμπα όσο κανένας άλλος παίκτης. Μετά από πολλές μεγάλες στιγμές και επιτυχίες, ήρθε τώρα η ώρα του αποχαιρετισμού: Ο 33χρονος «Big Man» δε θα είναι πλέον αρχηγός των Άλμπατρος την επόμενη σεζόν και θα ενταχθεί στην κορυφαία ελληνική ομάδα της EuroLeague, τον Ολυμπιακό, μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Με συνολικά 396 αγωνιστικές εμφανίσεις, ο Σίκμα ανέβηκε στην τέταρτη θέση στη λίστα όλων των εποχών με τις συμμετοχές της Άλμπα. Οι 3874 πόντοι του τον καθιστούν επίσης τον τέταρτο καλύτερο σκόρερ όλων των εποχών στην ομάδα. Ευχόμαστε στον Λουκ ό,τι καλύτερο για το μέλλον του και ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά στη Mercedes-Benz Arena!».

Ιμάρ Ογιέδα (Αθλητικός Διευθυντής Άλμπα): «Είναι δύσκολο για εμάς να τον αποχαιρετήσουμε. Ο Λουκ ήταν βασικός παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο ζωντανέψαμε την κουλτούρα και τη φιλοσοφία μας, αποτελώντας παράλληλα πρότυπο ως παίκτης και ως άτομο. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και ελπίζουμε οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης