Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πιο έτοιμος Ολυμπιακός και η αδυναμία του Παναθηναϊκού

Ο πιο έτοιμος Ολυμπιακός και η αδυναμία του Παναθηναϊκού
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023 - 19:50

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Μετά από μία εξαιρετική σεζόν, στην οποία κέρδισαν όλους τους εγχώριους τίτλους και έφτασαν μια... ανάσα από την κατάκτηση της Euroleague, έχοντας παίξει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας τους.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένας χαμός χωρίς λόγο, σχετικά με τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ας τα βάλουμε όμως κάτω να δούμε τι γίνεται. Από τη μία οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι και αναζητούν έναν σουτέρ για να συμπληρώσουν το... παζλ. Ο Θρύλος έχει κρατήσει για ακόμα μια χρονια τον κορμό του. Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν τη φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα και στην προετοιμασία δεν θα ξεκινήσουν από το 0. Οι Πειραιώτες είδαν τους Βεζένκοφ και Σλούκα να αποχωρούν, ενώ απέκτησαν τους Μιλουτίνοβ, Τανούλη, Σίκμα και Γουίλιαμς-Γκος.

Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός έχει έναν νέο προπονητή και 11 νέα πρόσωπα. Έχοντας δει τον Θρύλο να κυριαρχεί και να κάνει... πλάκα εντός και εκτός συνόρων, οι «πράσινοι» θέλησαν να ενισχυθούν και είναι απολύτως λογικό. Άλλωστε είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός, για αγωνιστικούς λόγους κυρίως που δεν χρειάζονται ανάλυση.

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι η ομάδα του Πειραιά θα είναι πιο ισχυρή αμυντικά. Από εκεί ξεκινούν όλα και με αυτό θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Άλλωστε, η καλή άμυνα φέρνει και την καλή επίθεση. Μέσω της επιθετικής άμυνας έρχονται και τα κλεψίματα, οι αιφνιδιασμοί και οι εύκολοι πόντοι. Στη θέση του Σλούκα ήρθε ο Γκος, ο οποίος αμύνεται πολύ καλύτερα από τον Έλληνα γκαρντ, ενώ πιέζει και την μπάλα. Ο Σίκμα είναι επίσης πολύ καλός αμυντικός, ενώ δεν χρειάζονται ιδαίτερες αναλύσεις για τον Μιλουτίνοβ, ο οποίος γνωρίζει και την ομάδα και όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητές του. Φυσικά ο Σέρβος είναι πολύ καλύτερος του Μπολομπόι και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Με τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, αλλά και τους Γκος και Κάνααν και Λούντζη, ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμα περισσότερο ενέργεια στην ομάδα και παίκτες που θα... σκυλιάζουν στην άμυνα. Στον Παναθηναϊκό, ο καθένας θέλει από μία μπάλα μόνος του! Υπάρχει ο Σλούκας ο οποίος ήταν ο χειρότερος αμυντικά του Ολυμπιακού, ο Γκάι ο οποίος είναι τίμιος σουτέρ, αλλά από άμυνα 0 και ο Γκραντ ο οποίος το... παλεύει. Καλύτερος αμυντικά από τον Παναθηναϊκό θα είναι ο Βιλντόζα περιφερειακά. Για τον Παπαπέτρου τι να πει κανείς; Τουλάχιστον κάποτε προσπαθούσε. Ο Μήτογλου έχει να πατήσει παρκέ 1,5 χρόνο, ενώ ο Ερνανγκόμες δεν φημίζεται για την άμυνά του. Ο Λεσόρτ είναι αρκετά δυνατό σέντερ, ωστόσο οι Μπαλτσερόφσκι και Κ. Αντετοκούνμπο δεν είναι οι παίκτες που μπορούν να βάλουν δύσκολα στον Θρύλο.

Ο Ολυμπιακός θα δέχεται δύσκολα πόντους και την ίδια στιγμή θα σημαδεύει επιθετικά τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Στα μεγάλα ματς αυτό που μετράει είναι η άμυνα και οι προσωπικότητες. Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τι κάνει, και υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Φυσικά όλα θα κριθούν στο παρκέ, όμως με μία πρώτη... ματιά μπορεί να δει κανείς ότι ο Ολυμπιακός παραμένει αρκετά επίπεδα παραπάνω από τον Παναθηναϊκό.

Και κάτι τελευταίο... Ας μην ξεχνάμε τι έλεγαν πέρσι οι απέναντι με τους Μπέικον, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Γουίλαμς... Η σεζόν θα είναι μεγάλη, όλες οι ομάδες της Euroleague ενισχύθηκαν. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί με τον δικό του τρόπο και με αυτόν τον τρόπο βρέθηκε να πρωταγωνιστεί και να μιλούν όλοι για το εξαιρετικό μπάσκετ που παίζει.

Διαβάστε επίσης