Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κουζμίνσκας: «Θρυλικό κλαμπ ο Ολυμπιακός, ο Μπραζντέικις έκανε σωστή κίνηση»

Κουζμίνσκας: «Θρυλικό κλαμπ ο Ολυμπιακός, ο Μπραζντέικις έκανε σωστή κίνηση»
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:32

Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο BasketNews. Ο Λιθουανός φόργουορντ της ΑΕΚ, μάλιστα, στάθηκε και στη μεταγραφή του Ίγκνας Μπραζντέικις στον Θρύλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σωστή κίνηση για αυτόν».

Αρχικά, ο πρώην φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Ο Ντέιβιντ Μπλατ με έφερε στον Ολυμπιακό, αλλά έφυγε από την ομάδα, μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο Κεστούτις Κεμζούρα και δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον ρόλο μου στην ομάδα εκείνη την εποχή. Έλαβα μια προσφορά από άλλη ομάδα, μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ‘εντάξει’. Ίσως είδε ότι άλλοι παίκτες μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στην ομάδα. Ήμασταν και οι δύο ειλικρινείς μεταξύ μας. Στη θέση μου είχαμε τον Παπανικολάου, τον Μπράντον Πολ, τον Πρίντεζη και τον Βεζένκοφ, που δεν έπαιζε πολύ τότε. Πολύ ταλέντο μαζεμένο. Αν το τάιμινγκ ήταν διαφορετικό, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί; Ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική. Αλλά είμαι ακόμα χαρούμενος που πέρασα έστω και λίγο από αυτό το θρυλικό κλαμπ».

Με τον Κουζμίνσκας να συμπληρώνει για τη μετακίνηση του Μπραζντέικις στην ομάδα του Πειραιά: «Μίλησα μαζί του, την περασμένη Κυριακή. Νομίζω, ότι είναι η σωστή κίνηση για αυτόν, αφήνοντας στην άκρη όλη τη συμπάθεια που έχω για τη Ζαλγκίρις. Ο Ολυμπιακός είναι στο σωστό δρόμο. Είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και κράτησαν τον πυρήνα του ρόστερ τους. Νομίζω, ότι θα συνεχίσουν να πάνε καλά. Ο Ίγκνας έχει ένα όμορφο μέρος για να ζήσει, με τεράστια ιστορία και εξαιρετικό προπονητή. Δεν θα είναι μακριά μου, οπότε είναι πάντα ωραίο να βλέπεις έναν Λιθουανό φίλο. Ήταν, πάντως, έκπληξη το ότι η Ζάλγκιρις τον άφησε να φύγει. Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχουν επίσης κάνει καταπληκτική δουλειά με το ρόστερ τους. Την περασμένη σεζόν, έφτασαν στα πλέι οφ της EuroLeague όταν κανείς δεν τους περίμενε. Έτσι, νομίζω ότι ξέρουν τι κάνουν. Αν άφησαν τον Ίγκνας να φύγει, πιθανότατα είναι επειδή κάποιος είναι ήδη στο ραντάρ τους. Έχουν το buy out και τον μισθό του, που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν έναν πολύ καλό παίκτη στη θέση σούτινγκ γκαρντ. Ταυτόχρονα, ο Ίγκνας πρέπει να ξέρει ότι το να παίζεις στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Οι οπαδοί αγαπούν το μπάσκετ, σε αναγνωρίζουν όπου κι αν πας και κάθε μέρα πρέπει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σε κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης