Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ»

Μπαρτζώκας «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ»
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 16:54

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρτιζάν στο ΣΕΦ στο δεύτερο ματς της διαβολοβδομάδας και ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

Μάλιστα, ο κόουτς του Θρύλου έστειλε μήνυμα στον κόσμο και ξεκαθάρισε πως όταν η ομάδα παραταχθεί χωρίς απουσίες θα παίξει καλό μπάσκετ, ενώ επεσήμανε ότι θα παίξει κανονικά ο Γκος.

Αναλυτικά όσα είπε: «Δεν θεωρώ πως μια ήττα είναι η συντέλεια του κόσμου. Στην Ευρωλίγκα πολλοί χάνουν και θα χάσουν πολλές φορές. Εμείς έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να επιβιώσουμε αυτής της κατάστασης. Η οποία προέρχεται πως δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση και δεν έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί. Ούτε μια. Και αυτές τις μέρες έχοντας παιχνίδι Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη είναι αδύνατον η ομάδα να προπονηθεί και από τη στιγμή που δεν είναι υγιής είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε.

Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το διάστημα να κάνουμε ό,τι μπορούμε να πάρουμε νίκες, όσες μπορούμε. Εγώ προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Νομίζω όμως πως πρέπει να καταλάβει ο κάθε φίλαθλος, πως η φιλοσοφία μας είναι πάντα να κοιτάμε το επόμενο ματς. Οι σχεδιασμοί και οι μεγάλοι στόχοι είναι αστείο να το λες από τώρα. Όταν θα είμαστε κομπλέ πιστεύω θα παίξουμε καλά.

Για τον Γκος και το μήνυμα στον κόσμο: «Ο Γκος θα παίξει. Έκανε ατομική προπόνηση. Αποφασίσαμε απλώς στο Μιλάνο να μη το βάλουμε για να του δώσουμε δύο μέρες. Είναι σημαντικό γιατί και χθες είχαμε έλλειμμα στα γκαρντ. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε πως γυρίζει χωρίς να έχει κάνει μια προπόνηση με την ομάδα. Όπως και ο Σίκμα το ίδιο. Οπότε όλα αυτά που συμβαίνουν είναι κάπως.

Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε αποδείξει πως έχουμε καταφέρει πολλά και θα καταφέρουμε περισσότερα, χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας. Απλώς σε κάποιες κρίσιμες καμπές που περνάει η ομάδα μέσα στη χρονιά, ο Ολυμπιακός αυτό που θέλει είναι να είμαστε όλοι μαζί. Να μην αμφιβάλουμε για τίποτα. Αυτό πρέπει να κάνουμε όταν δεν παίζουμε καλά και δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο. Όταν όλα γίνουν φυσιολογικά και η ομάδα θα προπονηθεί καλά».

Για την Παρτιζάν: «Η Παρτιζάν έχασε δύο παίκτες αλλά πήρε. Όλοι κάνουν προσθαφαιρέσεις. Το σκάουτινγκ λέει πως είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ένταση. Είναι ομάδα με δυνατότητες και αδυναμίες. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία λόγω του Παγκοσμίου. Βλέπουμε στις αρχές παιχνίδια χωρίς ποιότητα. Είναι ομάδα με τη σφραγίδα του προπονητή της. Θα έρθουν πιο αποφασιστικά μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα».

Για τον Κάνααν: «Όποιος είναι σε αυτό το επίπεδο και είναι επαγγελματίας, υπάρχουν απαιτήσεις από αυτόν και μιλάω για τον κάθε παίκτη. Όλοι είμαστε για τα δύσκολα και εδώ έχουμε δύσκολες καταστάσεις. Ο καθένας από εμάς πρέπει να προετοιμάζεται σωστά. Χθες ήταν πρόβλημα ότι ο Κάνααν που αποβλήθηκε και δεν τον είχαμε. Θα του μιλήσω λίγο αλλά ξέρετε ο καθένας από εμάς πρέπει να καταλαβαίνει το μέγεθος της ευθύνης που έχει και να περιορίζει τα συναισθήματα του».

Για τον Φαλ: «Ο Φαλ δεν έχει κάνει ομαδική προπόνηση είναι εντελώς καλά και ελπίζαμε να έρθει στην φυσιολογική του κατάσταση μέσω των αγώνων».

Διαβάστε επίσης