Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα είπε... όλα ο κόουτς του Ολυμπιακού για τον ΜακΚίσικ!

Τα είπε... όλα ο κόουτς του Ολυμπιακού για τον ΜακΚίσικ!
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 - 15:23

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει -και συνεχίζει να αντιμετωπίζει- αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Με πολλούς εκ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα να καλούνται να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να καλύψουν τα κενά των συμπαικτών τους.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές απουσίες, είναι και αυτή του Σακίλ Μακίσικ. Ο Αμερικανός φόργουορντ παραμένει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα, με την απουσία του μόνο... απαρατήρητη να μην περνάει από τον Έλληνα προπονητή του Θρύλου, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Δεδομένα, πρόκειται για έναν παίκτη βαρόμετρο για τους Πειραιώτες! Ένας αθλητής, ο οποίος με το αστείρευτο ταλέντο του, το πάθος, την ενέργεια που βγάζει σε άμυνα και επίθεση, καθώς και τη χημεία που έχει με τους συμπαίκτες του, ανεβάζει επίπεδο τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ένας παίκτης όπου με την «τρέλα» του και την αποφασιστικότητά του, μπορεί να γυρίσει ένα χαμένο ματς ή να αποτελέσει τον «οδηγό» για την ανατροπή. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Αποδείχθηκε περίτρανα και την περσινή σεζόν, εντός και εκτός συνόρων.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για τον 33χρονο φόργουορντ, σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Ωστόσο, ενόψει του ματς με την Μπασκόνια, στο ΣΕΦ, για την Euroleague, ο Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε πλήρως τα πράγματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω. Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω».

Με τον τρόπο αυτό, ο «σκακιστής» έβαλε «στοπ» σε οποιαδήποτε παραφιλολογία περί αποχώρησης Μακίσικ, επανέλαβε πόσο πολύ πιστεύει στους παίκτες του, με τους οποίους έχει πραγματοποιήσει τεράστιες υπερβάσεις. Και επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά, ότι ποντάρει πάρα πολλά στον υγιή Μακίσικ!

Διαβάστε επίσης