Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό είναι αρχηγός του Θρύλου!

Για αυτό είναι αρχηγός του Θρύλου!
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 22:45

Πολλοί θα ήθελαν να τύχαιναν της καθολικής εκτίμησης και αποδοχής που χαίρει ο Κώστας Παπανικολάου. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που χρειάζονται δεκανίκια και εξαπτέρυγα για να τους φτιάχνουν το προφίλ, ειδικά όταν η παρουσία τους δεν συνάδει με τους τόνους μελανιού που χύθηκαν και χιλιάδων λέξεων που πληκτρολογήθηκαν για να επισκευάσουν τη στραπατσαρισμένη εικόνα τους, και να ανεβάσουν το «εγώ» τους, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που γεννούν τα εκατομμύρια που εισπράττουν.

Ο αρχηγός του Θρύλου δεν το έχει ανάγκη και το κυριότερο, δεν το επιζητά.

Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, εντός και εκτός παρκέ, εντός και εκτός αποδυτηρίων, στηρίζει τους συμπαίκτες του, μπαίνει ασπίδα στην ομάδα και όταν χρειάζεται βάζει κάθε… κατεργάρη στον πάγκο του, ειδικά όταν είναι ασεβής.

Και το κάνει με τον δικό του τρόπο, χωρίς να δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Και στην τελική, δουλειά του δεν είναι να κάνει τον πυροσβέστη. Δουλειά του είναι να φροντίζει για το συμφέρον του Θρύλου εντός και εκτός των 15x28.

Αν, λοιπόν, κρίνει πως πρέπει να ηρεμήσει τον κόσμο θα το κάνει. Αν κρίνει πως πρέπει να «σιωπήσει» τους ασεβείς, επίσης θα το κάνει.

Όταν θα χρειαστεί, θα δείξει αυταπάρνηση και θα παίξει με ένεση.

Αν χρειαστεί, θα πάρει πάνω του όλο το ανάθεμα για να αποφορτίσει τους συμπαίκτες του από την όποια πίεση δεχθούν μετά από μια ήττα ή μια κακή εμφάνιση.

Δεν είναι ΗΓΕΤΗΣ μόνο στα λόγια. Το αποδεικνύει και με πράξεις. Δεν έγινε αρχηγός λόγω ιεραρχίας. Ήταν αρχηγός, ακόμα και όταν δεν είχε και τον τυπικό του τίτλο.

Γι’ αυτό και χαίρει καθολικής αποδοχής, στις καλές και τις άσχημες στιγμές.

Και γι’ αυτό είναι αρχηγός και της Εθνικής.

ΥΓ1: Γιώργος Πρίντεζης: «Κάθε ομάδα που έχει το Final 4 ως στόχο πρέπει να διαθέτει 2-3 παίκτες με άποψη, με εμπειρία, που μπορούν με την προσωπικότητα, το λόγο και τις γνώσεις τους να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Νομίζω ο Κώστας τα διαθέτει όλα αυτά».

ΥΓ2: Γιώργος Μπαρτζώκας: «Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άλλος είναι πιο vocal, άλλος δίνει το παράδειγμα με τον τρόπο που αγωνίζεται. Σε γενικές γραμμές, ο Κώστας μεγάλωσε δίπλα στον Σπανούλη για χρόνια. Είναι ηγετικός, βοηθάει όποιον δεν νιώθει καλά».

Διαβάστε επίσης