Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έκανε την χάρη στο Θρύλο η Βαλένθια

Δεν έκανε την χάρη στο Θρύλο η Βαλένθια
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 00:20

Το δεδομένο είναι ένα και δεν αλλάζει, ασχέτως των αποτελεσμάτων των υπολοίπων ομάδων. Ο Ολυμπιακός θέλει τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που μένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Αυτό θα επιδιώξουν οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν.

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 3x3 δεν θα έχει να σκέφτεται συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να μη βρεθεί εκτός της πρώτης εξάδας που οδηγεί απευθείας στα play offs της διοργάνωσης.

Από την άλλη μεριά, όσο πιο γρήγορα φύγει το άγχος της εξάδας, τόσο το καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» που θα έχουν να ασχοληθούν μόνο για τις πιθανότητες να βρεθούν στην πρώτη τετράδα που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας. Μικρές, μαθηματικές, αλλά υπαρκτές οι πιθανότητες του συγκεκριμένου σεναρίου.

Η 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκα άνοιξε με το ματς Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βαλένθια. Ένα ματς που είχε ενδιαφέρον για τον Θρύλο αφού υπήρχαν δύο σενάρια που – με νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν – κλείδωναν άμεσα την «ερυθρόλευκη» παρουσία στα play offs.

Κοινός παρονομαστής και στα δύο ήταν η ήττα των Ισραηλινών από τους Ισπανούς. Κάτι που δεν συνέβη, αφού η Μακάμπι επικράτησε 95-80 τη Βαλένθια και παρέμεινε πιο κοντά σε τροχιά play offs, παρά play in.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του και θέλει μόνο νίκη στην «Stark Arena» επί της Παρτίζαν.

Η βαθμολογία της Euroleague:

Διαβάστε επίσης