Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι, άξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός»

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι, άξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός»
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 14:34

Με εκπληκτική άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο και τον Νάιτζελ Γιουίλιας-Γκος να πετάει φλόγες ο Θρύλος άλωσε τη «Stark Arena» με 74-69 και πλέον μπορεί να πατάει πιο σταθερά στην πρώτη εξάδα της Euroleague κια παράλληλα να κοιτάζει πιο ψηλά, στην τετράδα και στο αβαντάζ έδρας.

Μάλιστα στις θέσεις δίπλα από το παρκέ του γηπέδου βρέθηκαν αρκετά μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού και γενικότερα του παγκόσμιου μπάσκετ. Ένας από αυτούς ήταν ο Τόνι Κούκοτς, ο οποίος μίλησε στο Sport Klub και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν η ομάδα που άξιζε περισσότερο τη νίκη ενώ ξεχώρισε την επίδοση του Γουίλιαμς Γκος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι κρυφό πως ο Ομπράντοβιτς είναι πιθανότατα είναι ο καλύτερος προπονητής, ειδικότερα τα τελευταία 20 χρόνια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τι προπονητής είναι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ήταν πετυχημένος στο NBA. Αν πάρεις τη μπασκετική του γνώση, σίγουρα θα έπιανε. Αν πάρεις τον τρόπο επικοινωνίας του, δεν ξέρω αν οι παίκτες στις ΗΠΑ θα επιβίωναν, αν και είναι στο χέρι τους.

Οι παίκτες πλέον είναι λίγο κακομαθημένοι, έτσι μου φαίνεται. Όσα περισσότερα χρήματα έχουν, τόσο λιγότερο μπάσκετ παίζουν.

Κάθε φορά που έρχομαι στο Βελιγράδι, εισπράττω θερμή υποδοχή. Όλοι οι παίκτες έχουν διάθεση να παίξουν καλά σε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα. Είχα την αίσθηση ότι η Παρτιζάν κοντρόλαρε το παιχνίδι, από τη στιγμή που ήταν 13 πόντους μπροστά.

Με εξέπληξαν οι νωχελικές πάσες και τα λάθη. Με άγρια άμυνα, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς υπέρ του. Μετά από αυτό, η Παρτιζάν έχασε τον ρυθμό της, αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί.

Όταν μπαίνεις στα τελευταία δύο λεπτά στην ισοπαλία, η ομάδα με το καλύτερο μομέντουμ βρίσκει τον τρόπο να πάρει το ματς. Η Παρτιζάν είχε ελεύθερα σουτ στο τέλος αλλά δεν πήγαν μέσα. Συνολικά, η ελληνική ομάδα άξιζε να νικήσει. Έπαιξε επιθετική άμυνα από την αρχή.

Κατά την άποψή μου, ο Γουίλιαμς Γκος άλλαξε το παιχνίδι. Πήρε πάνω του το ματς, έβαλε μερικά πολύ δύσκολα σουτ αλλά αυτά είναι που σου δίνουν τη νίκη. Η Παρτιζάν έχασε με 3 πόντους και εκείνος έκρινε το ματς με 6 ή 7 τέτοιους.

Για να είσαι πλέον προπονητής, πρέπει να είσαι γονιός, προπονητής και ψυχολόγος. Είναι άλλο το να κατέχεις όλη τη γνώση του μπάσκετ και άλλο να τη διαδίδεις.

Ο Τζόρνταν θα είναι για εμένα ο καλύτερος, αλλά δεν ήταν και τόσο πετυχημένος ως Γενικός Διευθυντής. Όταν αυτός και ο Φιλ Τζάκσον, ο οποίος ήταν τρομερός προπονητής, ανέλαβαν τους νέους τους ρόλους, δεν το έκαναν και πολύ καλά. Αυτή είναι η διαφορά».

Διαβάστε επίσης