Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βουντού, βουντού και πράσινη... διαιτησία!

Βουντού, βουντού και πράσινη... διαιτησία!
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 11:12

Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα φριχτής διαιτησίας στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Mακάμπι Τελ Αβίβ, που έκρινε στην ουσία και την πρόκριση σε Final-4

Η διαιτησία αυτή, ειδικά από την τρίτη περίοδο και μετά, αλλοίωσε, το αποτέλεσμα του αγώνα, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ειδικά από την τρίτη περίοδο και μετά.

Η νίκη αυτή σίγουρα απέδειξε πόσο περαιτέρω έχει μικρύνει ο σύλλογος, αφού εορτάστηκε με πανηγυρισμούς μέχρι το πρωί, διθυράμβους, κανονιοβολισμούς και γλωσσόφιλα. Ωστόσο, ο προβληματισμός για τη διαιτησία, είναι πανευρωπαϊκά διάχυτος.

Δεν είναι όμως μόνο η Μακάμπι που αντιδρά στις διαιτησίες που απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός από τη λίγκα που διοικεί ο πρώην παίκτης του, Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Ερυθρός Αστέρας και άλλες ομάδες είχαν σφαγιαστικές διαιτησίες μέσα στην σεζόν στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟ.

Χαρακτηριστικό της εύνοιας των «πράσινων» είναι αδιαμφισβήτητα αυτό που έγινε στα play-offs με την Μακάμπι. (123-78) 45 βολές εκτέλεσαν παραπάνω σε αυτά τα πέντε παιχνίδια. Είχαν κατά μέσο όρο εννέα περισσότερες από την ομάδα του Ισραήλ. Και ειδικά χθες του έδωσαν και κατάλαβε: 35 βολές κέρδισαν έναντι μόλις 10 της Μακάμπι.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους το τι συμβαίνει. Ένας νέος «φάρος» φέγγει και πάλι με πράσινο φως, όπως συνέβαινε για δεκαετίες στο Ελληνικό μπάσκετ. Και εκεί διοικούσε ένας πρώην παίκτης τους (Βασιλακόπουλος) και στην Ευρωλίγκα συμβαίνει πλέον το ίδιο (Μποντιρόγκα) ευνοώντας τον Παναθηναϊκό και σφάζοντας με την πρώτη ευκαιρία τον Ολυμπιακό.

Το προϊόν της Ευρωλίγκα, γελοιοποιείται από τις αισχρές διαιτησίες και όλη η Ευρώπη πλέον φωνάζει για τα αίσχη... Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;

Διαβάστε επίσης