Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τελευταία «προπόνηση»

Η τελευταία «προπόνηση»
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 - 17:52

Στα δυο πρώτα ματς της σειράς ο Θρύλος συνέτριψε τον 'Αρη με 32 και 26 πόντους αντίστοιχα. Οι παίκτες του Ιβκοβιτς έκαναν πλάκα στους Θεσσαλονικείς και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον τρίτο ημιτελικό (Δευτέρα 23/5, 19.00-ΝΕΤ και live από το gavros.gr), ο οποίος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η τελευταία αγγαρεία της φετινής σεζόν.

Προφυλλάσεται ο Τζαμόν

Ο 'Αρης θα πάρει το ρόλο του κομπάρσου στην πρόβα τζενεράλε πριν τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, που αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ. Ο Ιβκοβιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στον δεξί αστράγαλο στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο γρανάζι της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και γι’ αυτό το λόγο ο Ντούντα θα τον αφήσει να ξεκουραστεί, ώστε να τον έχει ετοιμοπόλεμο για τις δύσκολες αποστολές που ακολουθούν(βλέπε μαρκάρισμα Διαμαντίδη).

Με τον Γκόρντον εκτός δράσης, ο Ιβκοβιτς θα δώσει περισσότερα λεπτά τόσο στον Γιοτάμ Χαλπερίν, όσο και στον Βασίλη Σπανούλη. Ο Ισραηλινός γκαρντ θα πάρει σουτ για να διατηρήσει το ρυθμό του, ενώ ο «Kill Bill» θα προσπαθήσει να βρει τα πατήματά του. Στο πρώτο ματς της σειράς ήταν καλός, στο δεύτερο μέτριος και πλέον κάνει κι αυτός αγώνα δρόμου για να είναι ο παίκτης που όλοι γνωρίζουμε στους τελικούς.

Εν αρχή ην η… άμυνα

Από εκεί και πέρα, ο Ιβκοβιτς θέλει να δει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ. Καταρχήν έχει ζητήσει από τους παίκτες του μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα, η οποία ήταν η αχίλλειος πτέρνα στον αγώνα του Παλέ. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο, όμως η εικόνα του Κασίροφ που σκόραρε κατά ριπάς και οι 40 πόντοι παθητικό στο ημίχρονο και οι 76 συνολικά, ενόχλησαν αφάνταστα το προπονητικό τιμ. Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να βγάλουν περισσότερη ενέργεια στο πίσω κομμάτι του γηπέδου.

Αν το ματς κυλήσει φυσιολογικά, τότε το ροτέισον θα βγει βάσει πλάνου. Ο Ιβκοβιτς θα ξεκουράσει τους βασικούς για να τους έχει «φρέσκους» την Πέμπτη και θα χρησιμοποιήσει για αρκετή ώρα μονάδες όπως ο Πρίντεζης, ο Ερτσεγκ, ο Κέσελ, οι οποίοι θα έχουν συγκεκριμένους ρόλους στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Θέλουν κόσμο και χειροκρότημα

Ερωτηματικό παραμένουν στο μεταξύ οι προθέσεις του κόσμου, ο οποίος δεν έδωσε το παρόν στο ματς της περασμένης Πέμπτης, το οποίο ακολούθησε χρονολογικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Πειραιώτες ελπίζουν ότι το ΣΕΦ θα μοιάζει αυτή τη φορά με έδρα, τόσο γιατί η ώρα βολεύει τον μέσο Ελληνα να παρακολουθήσει έναν μπασκετικό αγώνα, όσο κι επειδή χρειάζονται ένα ζεστό χειροκρότημα εμψύχωσης πριν τους τελικούς.

Περιμένει το «πράσινο φως» ο Σλούκας

Στο φαληρικό στάδιο θα δούμε και έναν παίκτη που όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ταξίδεψε με την αποστολή των «κιτρινόμαυρων» και περιμένει το πράσινο φως για να αγωνιστεί. Ποιος θα δώσει αυτό το φως; Μα φυσικά οι παράγοντες του Ολυμπιακού, στους οποίους απευθύνθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης για να… αρθεί η συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο πλευρές το περασμένο φθινόπωρο. Ο Σλούκας δεν έπαιξε σε κανένα ματς εναντίον του Ολυμπιακού, όμως ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής για να καλύψει τα κενά που άφησαν στο ρόστερ του Άρη οι τρεις τραυματίες (Ταπούτος, Ουίντερς, Μπράουν).

Διαβάστε επίσης

Η σειρά σας βαζελάκια!

Η σειρά σας βαζελάκια!

Τα χρόνια της χούντας στο ελληνικό μπάσκετ τελειώνουν. Ο Θρύλος από την Πέμπτη κάνει το πρώτο βήμα για την κούπα.

Δυνατά στο ΣΕΦ!

Δυνατά στο ΣΕΦ!

Ο κόσμος του Θρύλου δείχνει ότι την Πέμπτη το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΣΕΦ για να γίνει το 1-0 στους τελικούς...

Μαζί σας το G-BASKET!

Μαζί σας το G-BASKET!

Και αυτή την Τετάρτη έρχεται κοντά σας. Ο Θρύλος δεν θα είναι επηρεασμένος στον τελικό!