Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η φάση... non call

Η φάση... non call
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011 - 20:29

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Από τότε που ένας άνθρωπος στέρησε από τον Ολυμπιακό ένα... πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Διαμαντίδη να παίζει… ξύλο πάνω στον Πεν, στην τελευταία επίθεση του τελικού στο ΟΑΚΑ. Με νίκη τότε, ο Θρύλος έκανε το 2-1 στη σειρά και ετοιμαζόταν για φιέστα μέσα στο ΣΕΦ!

Οι βολές από αυτό το εξόφθαλμο φάουλ, θα τον έβαζαν μπροστά με 87-86… Ωστόσο το σφύριγμα δεν ήρθε ποτέ. Όπως ποτέ δεν ήρθε και το πρωτάθλημα. Μάταια ο… ίδιος ο Διαμαντίδης σήκωνε το χέρι του και κατευθυνόταν προς τον διαιτητή, παραδεχόμενος ουσιαστικά την παράβαση που ο ρέφερι δεν υπέδειξε.

Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Ένα πρωτάθλημα «παίχτηκε» στη φάση αυτή, 3,5’’ πριν λήξει εκείνος ο τελικός. Ένα πρωτάθλημα. Το οποίο ο Ολυμπιακός είχε όλα τα φόντα να πάρει. Ο Πηλοΐδης είχε διαφορετική άποψη, αφού το φάουλ του Διαμαντίδη, αν και… έβγαζε μάτια, πέρασε απαρατήρητο. Το... καλό παιδί του ΠΑΟ του έδωσε το χέρι στο τέλος κι εκείνος ο... ανεκδιήγητος διαιτητής, τον οποίο ο Θρύλος θα βρει ξανά μπροστά του στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, είχε βάλει την... ουρά στα σκέλια.

Για όσους… ξεχνούν, ή για όσους… επιλέγουν να μη θυμούνται, η φάση… non call, στην οποία... δεν υπήρχε αρκετή επαφή για να σταματήσει το παιχνίδι και να πάει ο Πεν στις βολές:

Διαβάστε επίσης

Ο ξεχασμένος εκτελεστής

Ο ξεχασμένος εκτελεστής

Παίκτες σαν τον Πελεκάνο χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Παίκτες που να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα.

Σύμπτωση κι αυτή κ. Ζαβλανε;

Σύμπτωση κι αυτή κ. Ζαβλανε;

Στον 5ο τελικό του 2008 ο ΠΑΟ εκτελεσε 17 βολές στο τρίτο δεκάλεπτο. Την Κυριακή είχε 18 στη δεύτερη περίοδο. Ποιο είναι το κοινό στοιχείο των δυο αγώνων;