Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σύμπτωση κι αυτή κ. Ζαβλανε;

Σύμπτωση κι αυτή κ. Ζαβλανε;
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011 - 02:26

Τελικά, όσο ψάχνει κανείς, τόσο πιο βαθιά βουτάει στα… σκατά. Τρία χρόνια πριν, ο Θρύλος πήγε στο ΟΑΚΑ για να παίξει τα ρέστα του στον πέμπτο τελικό της Α1. Ενας εκ των διαιτητών ήταν τότε ο… αγαπημένος του «ερυθρόλευκου» λαού Νίκος Ζαβλανός. Ο Ολυμπιακός παλεύει σε όλο το πρώτο ημίχρονο, μένει κοντά στο σκορ, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο γίνονται απίθανα πράγματα.

Οι διαιτητές χρεώνουν τους παίκτες του Ολυμπιακού με φάουλ επειδή κοίταξαν στραβά τους αντιπάλους τους, επειδή είχαν στραβή… φράντζα, επειδή φορούσαν μαύρες κάλτσες. Η διαφορά των πέντε πόντων ξαφνικά φτάνει στο +15 για τον Παναθηναϊκό (65-50 στο 30) και οι Πειραιώτες πέφτουν ξανά στο καναβάτσο.

Όχι γιατί δεν μπορούσαν να σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά γιατί σούταραν 17 βολές (!) και έβαλαν τις 15 από αυτές! Το ίδιο έγινε λοιπόν και το βράδυ της Κυριακής, στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Κοινό χαρακτηριστικό των δυο αγώνων είναι η συμβολή του κ. Ζαβλανού.

Στον πέμπτο τελικό του 2008 είχε ενεργό ρόλο, σε αυτόν της Κυριακής έστειλε το… ανιψάκι του. Σύμπτωση ή κάτι περισσότερο; Είπαμε, τα -ρητορικά- ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά, πάρα πολλά, αλλά σε απαντήσεις δεν ελπίζουμε ούτε αυτή τη φορά.

Διαβάστε επίσης

Η φάση... non call

Η φάση... non call

Τον διαιτητή Τάσο Πηλοΐδη θα βρει ξανά στον δρόμο του ο Ολυμπιακός και το gavros.gr θυμίζει…