Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπανούλης ο... NBAer!

Σπανούλης ο... NBAer!
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 - 07:46

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στην Μπιλμπάο με σκορ 88-81 και έτσι είναι στον σωστό δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο ηγέτης του Θρύλου, αφού έβαλε 29 πόντους με 6 ασίστ!

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά το ματς και ίσως αυτό οφείλεται εν πρώτοις στην συγκέντρωση που είχαν στο παιχνίδι τους και φυσικά στην καλή εμφάνιση του Πέρο Άντιτς. Ο 29χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού ξεκίνησε στο ματς με 3/3 τρίποντα, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ με 8-5 και 15-9. Ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση δυο-τρεις φάσεις, είχε καλή αντίδραση στην άμυνα, μόνο πρόβλημα αποτελούσαν τα μαρκαρίσματα μετά τα σκριν, βγαίνοντας κοντός με ψηλό, ωστόσο με τους Σπανούλη και Λούκας να βοηθάνε στην επίθεση, οι Πειραιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα με 22-14 στο 7΄. Όταν η Μπιλμπάο δεν κατάφερνε να πάρει κάτι από το τρανζίσιον, ο Κατσικάρης κτύπαγε στη ρακέτα. Μπάνιτς και Φίσερ πήραν επιθέσεις, ο Ολυμπιακός εμφάνισε αδυναμία με αποτέλεσμα η Μπιλμπάο να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας μειώσει σε 27-24.

Με την πάροδο του χρόνου, η Μπιλμπάο βελτίωσε σημαντικά την άμυνά της, κάτι που έφερε σαν αποτέλεσμα να βγει στο τρανζίσιον και να φτάσει στο εύκολο καλάθι. Το ανακάτεμα στην τράπουλα για τον Ολυμπιακό δεν τον βοήθησε, δεν βγήκα τα μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα ο Βασιλειάδης να δώσει το προβάδισμα για την ομάδα του με 31-32 στο 14΄. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απατήσουν με τον ίδιο τρόπο, να κτυπήσουν δηλαδή κάπως στη ρακέτα, κάτι που κατάφεραν με τον Χάινς, ενώ βρήκαν και κάποιες λύσεις, όπως το τρίποντο του Πρίντεζη, ο οποίος διαμόρφωσε το 36-34. Η Μπιλμπάο κατάφερνε να βγαίνει στο εύκολο καλάθι, ακολουθούσε στο σκορ, ωστόσο ο Βασιλειάδης φαίνεται πως κάποια στιγμή το είχε πάρει προσωπικά και δεν κατάφερε παρά να… κρεμάσει την ομάδα του. Ο Σπανούλης πέρασε στο παρκέ, ο Λούκας τον ξεκούρασε κατεβάζοντας τη μπάλα και με τρεις συνεχόμενε επιθέσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, το σκορ έδειχνε 45-40, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ για το δεύτερο μέρος αρκετά καλά, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το σκορ σε 49-46, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες από κει και πέρα, δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν τον πλάνο τους. Η Μπιλμπάο είχε τις λύσεις, περιόρισε με τη σκληρή της άμυνα σημαντικά τους Πειραιώτες και από κει και πέρα με τους Μπάνιτς και Τζάκσον κοίταξε να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Το κατάφερε μετατρέποντας το 52-48 σε 52-57. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν και κτύπησαν στη ρακέτα με τον Χάινς, ο οποίος και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 60-61.

Με την Μπιλμπάο να απειλεί το αήττητο του ΣΕΦ και τον κόσμο να ξεσηκώνεται και να φωνάζει φάση-φάση, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο ώστε να επιβάλλει τον νόμο του ή καλύτερα τον νόμο του Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 10 προσωπικούς του πόντους, κρατούσε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 67-66 και 75-70, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και στους συμπαίκτες του με την εμφάνισή του. Ο Σπανούλης έκανε τα πάντα… Πέρα από την επίθεση, φρόντισε να αξιοποιήσει ιδανικά και τους συμπαίκτες του, όπως με τον Άντιτς για το 79-70 στο 37΄.

Η Μπιλμπάο με τους Μπλουμς και Τζάκσον είχε τον τρόπο να ακολουθεί από κοντά στο σκορ και να πιέζει ασφυκτικά τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο κατόπι με 82-78, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ο Σπανούλης πήγε στη γραμμή των βολών, αξιοποίησε και τις δυο και έκανε μεταξύ άλλων και ρεκόρ πόντων (είχε 26) με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μπλουμς με τρίποντο μείωσε σε 84-81 στα 17΄΄ ο Σπανούλης πήγε ξανά στη γραμμή των βολών και έγραψε το 86-81. Ο Παπανικολάου στα τελευταία δευτερόλεπτα έκλεψε τη μπάλα και πήγε στο κάρφωμα για το τελικό 88-81.

Τα Δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάινς 18, Λούκας 6 (1), Άντιτς 13 (3), Σπανούλης 29 (2), Κέσελ 2, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 8 (2), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Τζ. Φίσερ, Κρουπάλια, Τζάκσον 13 (1), Χαμπλ, Μαυροειδής 4, Μπάνιτς 15, Μουμπρού 17 (2), Ντ. Φίσερ 9, Λόπεθ, Βασιλειάδης 7 (1), Γκριμάου 2, Μπλουμς 14 (3).

Διαβάστε επίσης

Red Drops σε δράση!

Red Drops σε δράση!

Δείτε τις τσιρλίντερ του Ολυμπιακού σε δράση στο ματς των «ερυθρολεύκων» με την Μπιλμπάο.

Αρχίζει η χρονιά...

Αρχίζει η χρονιά...

Διαβάστε ρόστερ, έδρα και όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την ομάδα του "ΓΑΥΡΟΥ".