Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντρίκειο «κάρφωμα»

Αντρίκειο «κάρφωμα»
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 - 23:00

Ήρθε στο ΣΕΦ για να κερδίσει. Έβαλε όλα τα... μέσα, αλλά έφυγε με μεγάλη «σφαλιάρα». Ο Ολυμπιακός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, με τη νίκη επί του ΠΑΟ και των διαιτητών, αλλά αυτό το 81-75 αδικεί την προσπάθεια των παικτών. Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Θρύλος, έφτασε μέχρι και το +13, αλλά στο τέλος πλήρωσε τις κακές επιλογές και κάποια πολύ περίεργα σφυρίγματα και έτσι οι φιλοξενούμενοι έχασαν μόνο με 6 πόντους. Τους «κάρφωσε» ο Σπανούλης με 20 πόντους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν σχεδόν πάντα μπροστά στο σκορ με κορυφαίους τους Σπανούλη (7 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο), Ντάνστον και Ντάρντεν. Μάλιστα, προηγήθηκε μέχρι και με 6 πόντους (19-13 με το τρίποντο του Σπανούλη) και τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ευστοχία των φιλοξενούμενων έξω από το 6.75 ήταν εκνευριστική. Μάλιστα, προηγήθηκαν και με +4 (31-35), έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 5/8 τρίποντο, ωστόσο τα πράγματα διορθώθηκαν για τον Ολυμπιακό. Ο Λοτζέσκι έδειχνε «ζεστός», ο Αγραβάνης έδινε ενέργεια και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήγε με +2 στο ημίχρονο.

Βέβαια, είδαμε και το εξής πρωτότυπο στο ΣΕΦ. Οι διαιτητές δεν επέτρεπαν στον Σπανούλη να εκτελέσει βολές και είχαν διακόψει το παιχνίδι για 1-2 λεπτά, λόγω υβριστικών συνθημάτων. Κάτι ανά, ποτέ δεν γίνεται κάτι ανάλογο στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και έφτασε να προηγείται μέχρι και +13, χάρη στις δύο βολές του Σπανούλη για το 58-45. Με τον Λαφαγέτ να εκτελεί πίσω από τα 6,75, ο Θρύλος έβαλε για τα καλά στα... σχοινιά τον αντίπαλό του και έδειχνε πως έχει καλύτερη ομάδα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, έγιναν πολλά πράγματα που έβγαλαν την ομάδα εκτός ρυθμούς. Αν και η αρχή ήταν ιδανική (2 σερί τρίποντα από Λαφαγέτ και Σπανούλη), ακολούθησαν κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, κάποια περίεργα σφυρίγματα, αλλά και κάποιες ανόητες ενέργειες από την εξέδρα, με την χρήση λέιζερ στις βολές! Πάντως, ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα, έστω και σε μικρότερη διαφορά και πήρε τη νίκη που του επιτρέπει να πάει με καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια των υποχρεώσεών του.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 64-57, 81-75

Διαβάστε επίσης

«Αντίο» Ρίβερς σε Ρόι

«Αντίο» Ρίβερς σε Ρόι

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς δεν ξέχασε τον συμπατριώτη του και με ανάρτησή του στο facebook τον τίμησε.

«Πολύ πιο δυνατός...»

«Πολύ πιο δυνατός...»

Στην Ιταλία παραδέχονται την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και γράφουν για τιμωρία της Αρμάνι Μιλάνο...