Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρτι πρόκρισης!

Πάρτι πρόκρισης!
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 - 16:14
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν άνετα του ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ της Γλυφάδας με 90-56 για το Κύπελλο Ελλάδας και έτσι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν όλες τους τις αρετές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα μόλις βρήκαν ρυθμό. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στη Φενερμπαχτσέ στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Στα του αγώνα, οι νταμπλούχες Ελλάδας δεν ξεκίνησαν καλά. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά πέντε πόντων (0-5) ωστόσο μόλις ο Θρύλος βρήκε ρυθμό και πέρασε μπροστά στο σκορ με 10-7 χάρη σε τρίποντο της Σταμάτη δεν κοίταξε ξανά πίσω και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 25-17 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Ολυμπιακός ήταν συνέχεια καλός στην επίθεση, έβγαζε αρκετές άμυνες κλέβοντας μπάλες και έτσι έβγαινε εύκολα στο τρανζίσιον. Όσο περνούσε ο χρόνος τα σουτ έμπαινα, ο Γιώργος Παντελάκης άνοιξε το ροτέισον δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετές παίκτριές του προκειμένου να είναι όλες σε εγρήγορση ενόψει και του ματς με την Φενερμπαχτσέ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κοντράρει τον Ολυμπιακό ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση, δεν μπορούσε να συνεχίσει στον γρήγορο ρυθμό και έτσι όσο περνούσε η ώρα η διαφορά αυξανόταν όλο και περισσότερο.

Τελικά ο Θρύλος επικράτησε με 90-56 και τώρα θα ξεκουραστεί ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το ματς της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 51-34, 69-49, 90-56

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τόμας 20 (6/7 βολ., 4/4 διπ., 2/3 τρίπ.), Μάζιτς 15 (2/4 διπ., 3/3 τρίπ., 4 ριμπ.), Σταμάτη, Αυτζή, Σπυριδοπούλου 5 (1/2 τρίπ.), Παυλοπούλου 9 (1/1 τρίπ., 7 ασ.), Νικολοπούλου 4 (3 ασ., 4 ριμπ.), Σωτηρίου 15 (2/3 τρίπ., 2 ριμπ., 2 κλεψ.), Λίτση 7 (1/1 τρίπ., 2 ριμπ.), Τζόνσον 7 (4 ριμπ., 2 ασ.), Κοσμά 8 (5 ριμπ., 3 κλεψ.).

ΠΑΟΚ: Πολυμένη, Λύμουρα 16 (3), Κωτούλα 1, Λέξα, Καρλάφτη 10 (2), Κριμίλη 1, Ταρπάγκου 2, Καρακούλα, Τζέλου, Γκόβαν 3. Τζάκσον 15 (1), Ουίλιαμς 8.

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Live 90-56 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Live 90-56 (Τελικό)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ της Γλυφάδας για το Κύπελλο Ελλάδας. Live στις 14:30 στο gavros.gr.

Κερδίζει και πάει προημιτελικά

Κερδίζει και πάει προημιτελικά

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ της Γλυφάδας για το Κύπελλο Ελλάδας. Live στις 14:30 στο gavros.gr.