Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν ήμασταν τόσο σκληροί»

«Δεν ήμασταν τόσο σκληροί»
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 - 23:18

Στα πολλά λάθη και την αστοχία της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο ματς με την Ρίγα στο ΣΕΦ, για την Ευρωλίγκα, στάθηκε ο Γιώργος Παντελάκης σε δηλώσεις του. Ο προπονητής του Θρύλου, μάλιστα, τόνισε πόσο σημαντική ήταν η απουσία της Άννας Σπυριδοπούλου στο ματς με την ομάδα από την Λετονία…

Αρχικά, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» είπε: «Δυστυχώς σε αυτό το παιχνίδι δεν φανήκαμε κατάλληλα προετοιμασμένοι πνευματικά. Η Ρίγα μπήκε συγκεντρωμένη στην άμυνα και έπαιξε στο όριο του φάουλ, εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε σε αυτό τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, ήμασταν τρομερά άστοχοι στην έδρα μας και είχαμε αυτό το κακό αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τα λάθη μας, να συνεχίσουμε μπροστά για να μπορέσει η ομάδα μας σε αυτό το επίπεδο να παίζει πάνω από τα όριά της. Στο σημερινό παιχνίδι, παρότι στο παρελθόν τα είχαμε καταφέρει πολλές φορές, δεν το κάναμε και για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, ο Παντελάκης δήλωσε: «Δεν έχω ψάξει ποτέ στη ζωή μου για δικαιολογίες. Ο βασικός λόγος είναι η επαφή, δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο η Ρίγα. Από τη δική μας την ομάδα δεν μπορεί να λείπει κανένας παίκτης! Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να έχει κανέναν παίκτη η ομάδα εκτός αποστολής. Σήμερα δεν είχαμε μαζί μας την Άννα Σπυριδοπούλου, η οποία κατά την προσωπική μου γνώμη είναι μία από τις καλύτερες επιθετικά παίκτριες στην ομάδα. Αυτό μας στοίχισε και σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και σε αυτό με την Χατάι, γιατί και εκεί δεν αγωνίστηκε πολύ. Αλλά ο βασικός λόγος της ήττας ήταν ότι δεν παρουσιαστήκαμε δυνατοί σε αυτό το παιχνίδι».

Τέλος, ο Παντελάκης υπογράμμισε: «Είναι καλή η κατάστασή της (σ.σ. της Σπυριδοπούλου). Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο η συμμετοχή της σήμερα. Το κουβέντιασα με το ιατρικό τιμ της ομάδας και δεν ήταν σωστό να πάρω αυτό το ρίσκο. Θεωρώ ότι από το επόμενο παιχνίδι θα μπορέσει να μας βοηθήσει».

Διαβάστε επίσης

«Πλήρωσε» την αστοχία του

«Πλήρωσε» την αστοχία του

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλά ποσοστά κόντρα στη Ρίγα και μοιραία γνώρισε την ήττα με 51-70 στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα.