Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανείς δεν «είδε» την χειρονομία! Χάνεται, πλέον, η εμπιστοσύνη, κ. Λιόλιο!

Κανείς δεν «είδε» την χειρονομία! Χάνεται, πλέον, η εμπιστοσύνη, κ. Λιόλιο!
Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 - 22:03

Θυμηδία και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, η άσεμνη χειρονομία της Φεγιόντα Φιτζέραλντ του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε από τους διαιτητές, αφού ο κ. Τσώνος έκανε ότι δεν την είδε, αλλά δεν καταγράφηκε καν στο φύλλο αγώνα, γεγονός που θα την έφερνε αντιμέτωπη με δεδομένη τιμωρία βάσει των ισχυόντων κανονισμών.

Παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν άμεσα μετά τη λήξη του αγώνα, για την ύπαρξη του επίμαχου βίντεο, το οποίο αποτυπώνει την απαράδεκτη, κατακριτέα και αντιαθλητική συμπεριφορά της αθλήτριας του Παναθηναϊκού, αμφότεροι οι παρατηρητές απάντησαν χωρίς… ίχνος ντροπής ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους!

Τρεις διαιτητές, δυο κομισάριοι και οι άνθρωποι της ΔΕΑΒ, κανείς δεν είδε! Κανείς δεν κατέγραψε ως όφειλε το περιστατικό, προσφέροντας άλλη μια υπηρεσία στον Παναθηναϊκό! Από ότι φαίνεται αντί να κάνουν τη δουλειά τους, θα είχαν πάει στο μπαρ εκείνη την ώρα!

Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους πρακτικές χάνεται κάθε εμπιστοσύνη προς τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ και μαζί την ευθύνη να το διαχωρίσουν από τις «μαύρες εποχές» του πρόσφατου παρελθόντος. Αφού γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που αλλοιώνουν την έκβαση των αγώνων σε τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός που σεβάστηκε την συζήτηση με τους ανθρώπους της ΕΟΚ, επέλεξε να αγωνιστεί στον 1ο τελικό στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ και να παραχωρήσει το δικαίωμα της μετάδοσης στην ΕΡΤ στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής του αθλήματος.

Αυτό που… εισέπραξε, ήταν αρχικά ο ορισμός της Τσαρούχα, στο πρώτο ματς, που οδήγησε τον Ολυμπιακό να ζητήσει την εξαίρεσή της για τους γνωστούς λόγους και παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΟΚ, οι «ερυθρόλευκες» φωνές επιβεβαιώθηκαν από τις αποφάσεις της στο ματς του ΣΕΦ.

Και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη στρούγκα της Λεωφόρου, με τους ανεγκέφαλους να ανάβουν καπνογόνα και τις αθλήτριες να μην μπορούν να πάρουν ανάσα από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις και με τη γνωστή… αντιολυμπιακή μετάδοση από βοθροσάϊτ.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλης Λιόλιος, δεν βλέπει τι γίνεται; Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά που πλήττουν κάθε έννοια αξιοπιστίας και ταυτίζουν τη διοίκησή του με τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης και να κάθεται με… σταυρωμένα τα χέρια;

Διαβάστε επίσης